Kiemelt hírek Szentes

„Ecset és szike a képeken, és az alkotó szívében”

A Szentes Városi Könyvtárban január 10-én dr. Sallai Dániel szentesi sebész rezidens „Ecset és szike” c. kiállítását nyitották meg. A megjelenteket Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, és beszélt a fiatal alkotó és orvos eddigi – példaértékű – pályafutásáról.

A tárlatot Keller Jánosné, a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola vezetője nyitotta meg, ami annál is inkább érhető, mert a kiállító (már) 10 éves korában ott kezdett el a festészettel foglalkozni. A megnyitó további részében az orvosi hivatás és a művészi pálya összeegyeztethetőségét (is) boncolgatta a tanárnő.

Dr. Sallai Dániel életét gyermekkora óta végigkíséri az alkotás. A pihenést, kikapcsolódást szolgálja számára elsősorban, azonban azt vallja, mivel az ecsettel dolgozni a kéz ügyességét is fejleszti, így a munkáját is nagyban szolgálja ez a kellemes, hasznos hobbi, amit napjainkban a portréfestészetben igyekszik kiteljesíteni.

A kiállító tervei között szerepel, hogy a pasztellről – az akrilon keresztül – áttérjen az olajfestészetre, majd a portréfestészetben szeretne jobban elmélyedni.

A kiállított mintegy 35 alkotást január 30-ig nézheti meg a közönség – a könyvtár nyitvatartási idejében.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3432103266860806

Vélemény, hozzászólás?