Hírek Kiemelt hírek Szentes

Egész életében a munkája volt a hobbija

Az Együtt Szentesért Egyesület és a Szentes Városi Könyvtár által szervezett ’Arcképek Szentesről’ című sorozatunk keretében szeptember 30-án Ledó Ferenc, a DélKerTÉSZ nyugalmazott elnöke életutját mutatták be az érdeklődőknek.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és belső tér
Ledó Ferenc (*1954) Győr melletti kis faluban, Győrszemerén született, de négy évtizede szentesinek vallja és érzi magát. Kertészmérnök, növényvédő szakmérnök, hivatása egyben a hobbija: a kertészet.
A kezdetektől vállalta a kertészek boldogulásának elősegítését. Ezt tette, amikor az Árpád 12 hektáros üvegház telepét, majd a DélKerTÉSZ-t irányította, de a FruitVeB szakmaközi szervezet elnökeként is, amikor gyakran olvashattuk-hallhattuk aktuális tanácsait a médiában.
A munkában és a magánéletben is hisz a közösség erejében, az együttműködés fontosságában. Szakmai eredményei mellett sokrétű társadalmi szerepvállalása miatt is választották a 2018 Év Agráremberének. Hitvallását egy William Feather-től származó idézetben így foglalta össze: „A siker jobbára azon múlik, hogy akkor is kitartsunk, amikor mások már feladták.”
Ezeket a röviden összefoglalt tényeket, történéseket mesélte el részletesebben az előadásában Ledó Ferenc – képekkel illusztrálva (Tímár Ferenc segítségével).
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és belső tér
Többször hangsúlyozta, hogy mennyire fontos az életében a család szerepe, és nehezen is tudta összeegyeztetni munkájával, mait szintén igényesen szeretett elvégezni.
Akkor is a család került fókuszba, amikor az utazásokról beszélt, vagy amikor a napjainkban legszeretettebb elfoglaltságáról, az „unokázásáról” beszélt. És amikor a saját gazdaságáról, az ottani ténykedéséről mesélt, szintén visszautalt a családra.
Végezetül kijelentette: egész életében a munkája volt egyben a hobbija is, és a családjával egyetemben ennél nagyobb ajándékot nem is kaphatott volna.

Vélemény, hozzászólás?