Kiemelt hírek Szentes

Egészséges táplálkozás – családi főzőnap

Az Esély a Mosolyra Alapítvány, EFOP – „Esély a kiegyensúlyozott táplálkozásra” elnevezésű projektjének záróeseményét tartotta július 31-én. A rendezvényt Répás Erika, az Esély a Mosolyra Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitotta meg, és beszélt a projekt állásáról, a hátralévő tennivalókról.

Az egész napos eseményen délelőtt a célcsoporthoz tartozó pedagógusok, szülők, illetve más területről érkező szakemberek vettek részt és a korszerű és egészséges táplálkozással kapcsolatos előadásokat hallgattak meg.

Bába Zoltán mentőtiszt a helytelen táplálkozás korai és későbbi következményeiről tartott előadást. A magas vérnyomás, a cukorbetegség, a szívinfarktus, és a stroke tüneteiről, diagnosztizálásáról, kezeléséről, és rehabilitációjáról hallhattak információkat és érdekességeket a jelenlévők.

Ambrus Éva, a ManóMenü alapítója mesélt a kisgyermekkori táplálás legfontosabb ismérveiről. Arról, hogy szülőként, pedagógusként mit tehetünk a gyermekek egészséges táplálása érdekében.

Az előadások után, a megvalósításban részt vevő szakemberek tartottak összefoglaló értékelést a projekt megvalósításának tapasztalatiról. Végezetül egy könnyed ebéd mellett tovább folytatták a résztvevők a kötetlen szakmai beszélgetést.

A nap délutánján (egy másik helyszínen) már a gyermekek, szülők és a projekt megvalósításában résztvevő pedagógusok „Családi főzőnapot” tartottak, ahol egészséges ételek készültek reform, illetve egészséges hozzávalókból.

Íme a menü:
Előétel:
Túrókrémes szendvicsfalatkák növényi csírával és sajttal.
Főétel:
Tárcsán sült csirkemell csíkok vitamin salátával, cézár öntettel.
Desszert:
Csokis-vaníliás pohárkrém, chia pudinggal, keksz darabokkal, gyümölcsökkel. 100%-os frissen facsart vegyes gyümölcslé, tea.

A szakmai megvalósítók irányítása mellett minden jelenlévő önfeledten, és szorgalmasan készítette az egyes fogásokat. Közben lehetőség nyílott arra is, hogy a program során az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozással kapcsolatosan megszerzett ismeretek felelevenítsék, rendszerezzék.

Természetesen az elkészült fogásokat közösen és jóízűen fogyasztották el a résztvevők.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4179801745424284

Vélemény, hozzászólás?