Csongrád Hírek

Egészségnap Bokroson

egészségnap

Több évtizedes hagyománya van Bokroson az Egészségnapnak. Az Egészséges Bokrosért Alapítvány és  dr. Szarka Ödön Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézmény Egészségfejlesztési Irodája valamint a Bokrosi Általános Iskola Alapítvány közös szervezésében rendezték meg idén is a szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, kóstolókkal hívták fel a figyelmet arra, hogyan lehet és hogyan kellene egészségesen, egészségesebben élni.

Az Egészséges Bokrosért Alapítvány kezdeményezte hosszú évekkel ezelőtt az Egészségnapot, amely most már állandó és várt programmá vált Bokroson. a Csongrádhoz tartozó 1200 lakosú településrészen az itteniek jórészt mezőgazdaságból élnek, szakorvosi ellátásért, szűrővizsgálatokért utazniuk kell a több mint 10 kilométerre lévő városba. Ezért is hozzák el minden évben az EFI munkatársai a szűréseket, szakorvosi tanácsadást a településre, hogy az itt lakók se érezzék magukat hátrányban a városiakhoz képest. Az idei programban emellett az érdeklődők meghallgathatták dr. Bacsa Erzsébet előadását a mellrákról, amely jelzés a lelki egészség felborulásáról.

Gutpintér Zsuzsanna, az Egészséges Bokrosért Alapítvány kuratóriumának elnöke szerint fontos, hogy egészségtudatosabban éljünk, mert mi teremtjük magunknak a betegségeinket, egészségünket, a boldogságunkat, szomorúságunkat, és ez a tudatosság hiányzik még, ezért az egészségpszichológiának az eredményeit is szeretnék megismertetni az emberekkel. Úgy látja, hogy Bokroson is elindult az a folyamat, hogy az itt élők is egyre inkább törekednek a teljesebb, egészségtudatosabb életre.

Az Alapítvány segítette már a alapellátást műszervásárlással, de szerveztek már kóstolókat, egészségfejlesztő foglalkozásokat az óvodában, iskolában, fontosnak tartják az ismeretterjesztést az egészségesebb étkezés tekintetében.

egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?