Csongrád Hírek

Egészségnap Csongrádon

egészségnap

Béres Alexandra is megmozgatta a csongrádiakat a szombati Egészségnapon, amelyet a dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Egészségfejlesztési Irodája szervezett. A színpadi programokon kívül, ahol fittness és mazsorett bemutató, terápiás kutya foglalkozás is volt, szűrővizsgálatokkal és egészséges ételek kóstolóival várták az érdeklődőket.

Legnagyobb kincsünk az egészségünk, de legtöbbször csak akkor foglalkozunk vele, amikor már betegek vagyunk. A rendezvény éppen a prevenció, a megelőzés szerepére, az egészsége életmódra szeretné felhívni a figyelmet. Reggel 9-kor dr. Somogyi Árpád, az intézmény orvos-igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Bedő Tamás polgármester szólt arról, hogy saját magán is érzi, mennyire fontos az egészségünkre vigyázni, és a ma már hagyományosnak számító egészségnapok fontos szerepet játszanak ebben. Több pályázatot nyert már az intézmény, és remélhetőleg még nyer is, hogy ezek a programok folytatódjanak. A városban mindig is prioritást élvezett az egészségügy.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, figyelnünk kell egészségünkre, már kisgyermekkorban rá kell szoktatni gyerekeinket, unokáinkat a rendszeres testmozgásra, az egészséges étkezésre, a szűrővizsgálatok fontosságára, ehhez pedig nekünk felnőtteknek kell példát mutatnunk.

Az Egészségnap vendége volt Béres Alexandra, aki alaposan megmozgatta a vállalkozó kedvű csongrádiakat, a szikrázó napsütésben sokan csatlakoztak hozzá.

Szűrővizsgálatokkal, egészséges ételekkel is várták az érdeklődőket. Lehetett kóstolni zablisztből és tönkölylisztből készült kekszeket, péksüteményeket, csírákat, zöldségleveket. Terápiás kutya foglalkozás, fittness- és mazsorettbemutató, valamint a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszodában aquafittness és vízitorna is része volt a programnak.

egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
egészségnap
navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?