Hírek Kiemelt hírek Szentes

Egy boldog nap Szentesen – sok-sok képpel

Szentesen rendezték meg a 13. Eunice Kennedy Shriver Napot. A Magyar Speciális Olimpia Szövetséggel közösen szervezett művészeti- és sportnap az integráció és az elfogadás jegyében telt a Kossuth téren.
Óriási megtiszteltetés, hogy Szentes lehet a házigazdája a Eunice Kennedy Shriver Napnak.
Városunkban már több évtizedre tekint vissza a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának elősegítése – mondta el a megnyitón Szabó Zoltán polgármester.
Hozzá csatlakozva Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője arra tért ki, hogy manapság már sokkal befogadóbb a társadalom a sérült emberekkel.
Az a feladatunk, hogy segítsünk azoknak a családoknak, akik sérült gyermeket nevelnek és hogy támogassuk a fogyatékkal élők munkaerőpiaci elhelyezkedését – tette hozzá Farkas Sándor.
Az eseményen részt vett Jonas Stewart, az Amerikai Egyesült Államok megbízott misszióvezető-helyettese is. Kiemelte, az ehhez hasonló rendezvények a lépcsőfokok afelé, hogy megadjuk a méltóságot a sérült embereknek, akik egy életre szóló pozitív emléket szerezhetnek az ilyen alkalmakkor.
A különleges napon tíz szakág részvételével zajlottak a MSOSZ sportági bemutatói: a résztvevők megismerkedhettek az asztalitenisz, a bowling, a floorball, a kézilabda, a kosárlabda, a labdarúgás, a cselgáncs, a tollaslabda és a tenisz világával, de egy szimulátor segítésével még a síelést is kipróbálhatták.
Ezen a délutánon elismerő táblát avattak a Városházán, amely méltatja a város erősfeszítéseit a fogyetékkal élők integrálása ügyében.
A Kossuth téren pedig egy olyan táblát lepleztek le, amely a MSOSZ és Szentes Város együttműködéséről szól elismerően.
Képgaléria 1.:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=szentesigyors&set=a.7764101136994309
Képgaléria 2.:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=szentesigyors&set=a.7768520253219064
A közel tíz órás program koncertekkel ért véget. Fellépett Zséda, a Despereado feat. Réka, a Nem adom fel együttes és a Groovehouse.
Képgaléria 3.:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=szentesigyors&set=a.7768437873227302

Vélemény, hozzászólás?