Kiemelt hírek Szentes

Egy évtized az idősek szolgálatában – jubilál a református otthon

A Szentesi Református Idősek Otthona ünnepre készül, hiszen 2008 februárjában adták át hivatalosan, fenntartója a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség.

Az Otthon korszerűen kialakított épületében minden az idős emberek kényelmét és igényeik magas színvonalú ellátását szolgálja. Az egész intézmény akadálymentesített. Az 1, 2, illetve 3 ágyas lakószobák mindegyike rendelkezik fürdőszobával. Tíz személyenként felszerelt teakonyha áll a lakók rendelkezésére.

Minden szobában biztosított a kábeltelevízió, telefon, számítógép/internet használata. A lakókat, vendégeket barátságosan berendezett közösségi terek várják. Az Otthon kertjében pergolák, padok, szökőkút szolgálják a lakók pihenését, kikapcsolódását.

 

 

 

 

 

Az intézmény egyházi hátteréből adódóan kiemelkedő szerepe van a lelki gondozásnak. Alapvető céljuk a pihenésre vágyó, gondozásra szoruló ember szükségleteihez igazodó segítségnyújtás biztosítása. Ezt szolgálják a jól felkészült szakemberek által szervezett foglalkoztatások, csoportfoglalkozások, beszélgetések, istentiszteleti alkalmak, kulturális programok.

 

 

Az intézmény jelenlegi vezetőjével, Horváth Imrével beszélgetünk a jubileumról, az elmúlt tíz évről. Beszélgetésünk elején Kovách Péter református lelkészről is szót váltottunk, hiszen az ő szolgálata alatt kezdte meg működését az Otthon, több éven keresztül ő is vezette. Ma már kevesen tudják, hogy szentesi munkásságát Pro Urbe díjjal jutalmazta a város.

Beszélgetésünk zömében az aktuális témákat érintette. Hálával tartozunk az elmúlt tíz évért – kezdte mondandóját Horváth Imre. Három dologgal lehetne jellemezni intézményünket: szolgálat, családias környezet és Hit. A mindennapok során lehet leginkább észrevenni, hogy dolgozóink szolgálatként fogják fel munkájukat. Nem a munkaidő lebeg szemük előtt, hanem az elvégzendő feladat.

Amire nagyon büszke vagyok: kollektívánk csapatként dolgozik. Ez, és az épület kialakítása, a barátságos udvar, a kert, valamint a különböző foglalkozások, jeles napok megünneplése mind-mind a családias légkör alapját jelentik.

Tovább maga az Otthon elnevezése is biztonságot, hitet ad a lakóknak, a dolgozóknak egyaránt.

Az eltelt évtized alatt összesen 300 lakója volt Otthonunknak. Szerencsére kitolódott az elérhető legmagasabb életkor, és emiatt is az intézményben folyamatosan minden férőhelyet kihasználnak. Évek óta van, un. váró lista is, ez napjainkban 15 fő körül mozog.

Szeretnénk bővíteni az Otthont, speciális részlegeket alakítanánk ki, hogy a lakók körében felmerő egészségügyi és egyéb gondokat minél szakszerűbben tudjuk a jövőben kezelni – folytatta a vezető.

Végezetül arra kértük Horváth Imre intézményvezetőt, ossza meg gondolatait az általa vezetett Református Idősek Otthona alapításának 10. évfordulóján:

Horváth Imre intézményvezető

Egy évtized az idősek szolgálatában – jubilál a református otthonAz intézmény jelenlegi vezetőjével, Horváth Imrével beszélgetünk a jubileumról, az elmúlt tíz évről, részletes cikk:http://hir45.hu/egy-evtized-az-idosek-szolgalataban-jubilal-a-reformatus-otthon/

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. április 9.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?