Kiemelt hírek Szentes

Egy Kárpátaljai játszótérre gyűjtenek

Bocskay István, a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal gazdaság fejlesztési referense 2018 óta tart Sikerképzés címmel, marketingen, kommunikáción és gondolatfejlesztése alapuló tréningeket. Nagyjából a kezdetektől jár a határon túlra, főként Kárpátaljára, hogy előadásokat, képzéseket tartson. Ennek során alaposan megismerhette, átérezhette az ott élők örömeit, gondjait.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szabadtéri
Bocskay István
Pozitív gondolkodású alaptermészetének (is) köszönhetően, nagyon hamar észrevette: mi az, amiben tudna segíteni a határon túli magyar emberek életében. Amikor elképzelését pontosította az érintettekkel, valamint az ottani járási hivatalokkal, elhatározta, hogy a lehető leggyorsabban igyekszik tervét megvalósítani.
Már eddigi, szentesi és térségbeli ténykedései kapcsán is beszélt elképzeléséről emberekkel, akiktől támogató jellegű visszajelzéseket kapott.
Ezért elhatározta, hogy szeptember 23-án (csütörtökön) 17.45 órai kezdettel megrendezi az első Karitatív Sikerképzést a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ Vörös termében. Az előadást azért szervezi, hogy támogatást gyűjtsön a Kárpátaljai Szernye településen
                                                                      ÚJ JÁTSZÓTÉR ÉPÍTÉSRE!
Szernye, közel 2000 lakosú falu Ukrajnában, Kárpátalján, a Munkácsi járásban. A mintegy 1-1,2 millió forintba kerülő új létesítmény a gyermekek számára biztosított kikapcsolódási funkciók mellett lehetőséget biztosíthatna arra is. hogy a különböző nemzetiségű fiatalokat és felnőtteket összébb hozza, közöttük újfajta kapcsolatok (is) alakulhassanak ki – ebben reménykedik a kezdeményező.
Az előadás során annak a 4 évnek az élményeit, történeteit mondja el, illetve képekkel alátámasztva mutat be, amit ott töltött, a talán legkevésbé ismert magyarok által is lakott nemzetrészen.
Milyen Kárpátalja valójában? Mit jelent a nyelvtörvény a mindennapok során? Milyenek az emberek? Hogyan élnek? Hogy éreznek Magyarországgal kapcsolatban?
Ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni az előadása során Bocskay István.

Vélemény, hozzászólás?