Hírek Kiemelt hírek Szentes

Egy mázsa mézet nyert a Rákóczi ovi

A magyarországi vállalkozások által létrehozott “Tehetsz méh többet!” szakmai összefogás célja, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-termelésben a beporzás miatt kulcsszerepet játszó méhek ökológiai fontosságára, javítsa a mintegy húszezer család megélhetését biztosító méhészeti ágazat helyzetét, illetve ösztönözze a hazai mézfogyasztást, és ezáltal segítse egészségünk védelmét.
Egy kisgyermekeknek szóló program keretében országos rajzpályázatot is hirdettek, hogy a 3–7 éves gyermekek saját eszközeikkel mutathassák meg, milyen fontosak életünkben a méhek.
Nagyon sikeres volt a rajzpályázat: hat ország, 468 településének 707 óvodájából érkezett mintegy 6300 rajz.
Tíz fődíjat, tíz különdíjat és öt közönségdíjast ítélt oda a zsűri, a nyereményeket és okleveleket pedig személyesen vitték el az érintett óvodáknak.
Igy érkeztek Szentesre, a Rákóczi utcai Óvodába, akik rajzaikkal az egyik fődíjat nyerték el: 1 mázsa mézet, és oklevelet.
Fejérvári Dóra, hajdúdorogi méhész hozta el a 100 kg. vegyes mézet – saját méhészetéből. Több mint 100 méh-családdal foglalkoznak. Kevés méhész teheti meg, hogy a méheinek saját legelőt biztosítson a területén. Fejérvári Dóra és párja, Fodor Balázs nemcsak méhészkednek, hanem növénytermesztéssel is foglalkoznak, de csakis úgy, hogy ez a méheknek jó legyen. Náluk összhangban van a gazdaság és a méhészet. Emellett még gyerekeknek szóló felvilágosító előadásokra is marad energiájuk.
Az óvoda Maci csoportjának tagjai (akik a rajzokat készítették) nagy örömmel fogadták az ajándékot, még verssel is köszöntötték a vendégeket.
Természetesen azonnal megkóstolták az édességet – és valamennyien elismerően szóltak a méz ízéről.

Vélemény, hozzászólás?