Kiemelt hírek Szentes

Egy sikeres pedagógus portréja

Folytatódott az ’Arcképek Szentesről’ sorozat. Az Együtt Szentesért és a Szentes Városi könyvtár közös szervezésű programjának október 25-i vendége Balogh Terézia, a Bugát Pál-Szentágothai János emlékéremmel kitüntetett matematika-kémia-pedagógia szakos tanár volt.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és belső tér
A vendéget és a megjelenteket Szobota Imréné, az egyesület elnöke üdvözölte. Bevezetőjében elmondta, hogy mindig nagy öröm, ha egy pedagógust tudnak minél szélesebb körben ismertté tenni, de Balogh Terézia szakmai életútja nagyon sokszínű, érdekes és eredményes, ezért még inkább készültek erre az alkalomra.
Balogh Terézia 1978-ban szerezte meg matematika-kémia szakos diplomáját. Pályafutását, mint ahogy az alsó tagozatos tanulmányait is Nagymágocson kezdte. Tanulóként és tanárként is „osztott” iskolában tevékenykedett, később igazgatóhelyettes lett.
1981-2020 között a ma a Szentesi Koszta József Általános Iskola nevét viselő intézményben folytatta pedagógia munkáját. Szaktárgyi sikerei mellett a tehetséggondozás és a környezettudatos nevelés terén is kiemelkedő munkát végzett.
Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, ülő emberek és belső tér
Emellett szaktanácsadóként, a pedagógustovábbképzések előadójaként is tevékenykedett. Aktív szerepet vállalt a Tudományos Ismertterjesztő Társulat munkájában, volt a szervezet titkára, majd a megyei elnökség tagja is. Nevéhez fűződik – többek között – a ’Tudás Tíz Napja’ elnevelésű sorozat megszervezése.
A kimagasló természettudományos tehetséggondozó tevékenységét a Magyra Természettudományi Társulat 2017-benBugát Pál-Szentágothai János emlékéremmel ismerte el.
Életfilozófiáját (Will Rogers szavaival) így fogalmazta meg:
„Ha sikeres akarsz lenni, a dolog nagyon egyszerű. Érts ahhoz, amit csinálsz! Szeresd, amit csinálsz! És higgy abban, amit csinálsz!”
A ma már nyugdíjas pedagógus valóban így éli életét.

Vélemény, hozzászólás?