Hírek Kiemelt hírek Szentes

Egy szűk délutánt töltött Szentesen a honvédelmi miniszter

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter február 25-én kora délután Szentesre érkezett, és több órát töltött el a városban. Programjai között szerepelt: technikai szemle, koszorúzás és lakossági fórum tartása.
A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred kijelölt állománya és technikai eszközei ma útba indultak az észak- keleti országrészbe. Az indulást megelőzően a honvédelmi miniszter megszemlélte a technikai eszközeiket, és szólt az alakulat állományához. A honvédelem fontosságára hívta fel a katonák figyelmét, valamint arra, hogy útjuk során végig nagy körültekintéssel végezzék el feladataikat. Most rájuk figyel nemcsak csak az ország lakossága, hanem az világ is – mondta.
Jó utat kívánt a katonáknak, akik elindultak elindultak úti céljuk felé.
Videó – az indulásról:
A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred kijelölt állománya és technikai eszközei ma útba indultak az észak- keleti országrészbe.
Ezt követően sajtótájékoztatót tartott a miniszter, ahol azt is elmondta, hogy összesen mintegy 1000 katonát vezényeltek az Ukrajnával szomszédos magyar régiókba – akik a felderítőktől kezdve egészen a kiszolgáló elemekig bezáróan minden képességet biztosítanak az ottani feladatok végrehajtásához.
Videó-részlet:
Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Farkas Sándor agrárminiszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, továbbá Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Antal László ezredes, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka útban a város központjába, koszorút helyeztek el az I. és II. Világháborús katonai Emlékműnél, emlékhelyeknél. Ezt követően Farkas Sándor meghívásának eleget téve a honvédelmi miniszter lakossági fórumot tartott a teljesen megtelt Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében.
Itt természetesen beszélt az ukrán-orosz konfliktussal összefüggésben kialakított magyar kormány álláspontjáról.
Kiemelte, Oroszországgal szemben kettős megközelítést kell alkalmazni. A NATO-nak erőt kell mutatnia, szükség van az elrettentésre éppúgy, mint a párbeszédre, a józan észre, előrelátásra. A régóta alkalmazott szankciós politika azonban láthatóan nem éri el a célját – fejtette ki a honvédelmi tárca vezetője.
Benkő Tibor leszögezte, az Ukrajnából érkezőket be kell fogadni, mert ők valóban menekültek, számukra az első biztonságos országot Magyarország jelenti, szemben azokkal, akik délről a Nyugat-Balkánon keresztül érkeznek.
Részletesen bemutatta a ‘Zrínyi 2026’ Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program elemeit, külön hangsúlyozta a személyi állomány (benne a fiatal utánpótlás “kadét program”) az eddiginél lényegesen jobb megbecsülését, majd válaszolt a felmerült kérdésekre.

Vélemény, hozzászólás?