Hírek Kiemelt hírek Szentes

Egy természetfotós bemutatkozása a könyvtárban

Szentesen, a Városi Könyvtárban május 11-én Szabó Bálint főhadnagy, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred környezetvédelmi tisztje tartott előadást. Ezúttal mint természetfotós beszélt a környezetvédelem fontosságáról, a természet szeretetéről.
Az előadó 2017-ben kerül a szentesi székhelyű műszaki ezred állományába. Azóta kiderült, hogy nemcsak munkájában, de szabadidejében is jelen van a természet szeretete és védelme, melyben nagy “segítséget” nyújt számára a kedvenc hobbija a fotózás.
Chris Greenhalgh regényíróval együtt vallja: “ a fotós feladata az, hogy nyitva tartsa a fényképezőgépen a zárat akkor, amikor körülötte mindenki lehunyja a szemét”.
Jelent már meg fotója a National Geographic magyarországi web-oldalán, valamint 2019- ben a ‘Magyarország 365’ fotópályázat legjobbjai közé kerültek képei.
Az előadásban tulajdonképpen arról volt szó, hogy jutott el ideáig. Beszélt a fényképező gépeinek technikai értelemben vett “fejlődéséről”, fotói közül a legérdekesebbeket megmutatta (csillagászati jellegűeket, Szeged épített környezetéről).
Külön fejezetet szánt a madár-fotóinak.

Vélemény, hozzászólás?