Kiemelt hírek Szentes

Egy új fesztivál formálódik Szentesen

Az Üdülőközpont területén szeptember 2-án rendezték meg az I. Dödölle fesztivált, amelyen a nagyrécsei (Zala megye) község asszonyai főzték-sütötték a dödöllét, az krumpliból és kelt tésztából készül édes és sós süteményeket.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

Voltak, akik csak ezért látogattak el a strandra, mások ugyan a lubickolás kedvéért, de a dödöllét sem hagyták ki. Leírhatjuk: osztatlan sikert arattak  a gasztronómiai különlegességek, és a Zalából érkezett csoport is nagyon szívélyesen fogadta az érdeklődőket, a recepteket sem titkolták el.

A hangulatról is gondoskodtak, hiszen Nagyrécsei Asszonykórus zalai dalokat énekelt, melynek során még a vendégek is bekapcsolódtak, és szentesi népdalok is felcsendültek. (A hangulatról a videón láthatnak rövid összeállítást.)

I. Dödölle Fesztivál

Egy új fesztivál formálódik Szentesen(Képmelléklettel)Az Üdülőközpont területén szeptember 2-án rendezték meg az I. Dödölle fesztivált, amelyen a nagyrécsei (Zala megye) község asszonyai főzték-sütötték a dödöllét, az krumpliból és kelt tésztából készül édes és sós süteményeket.Voltak, akik csak ezért látogattak el a strandra, mások ugyan a lubickolás kedvéért, de a dödöllét sem hagyták ki. Leírhatjuk: osztatlan sikert arattak a gasztronómiai különlegességek, és a Zalából érkezett csoport is nagyon szívélyesen fogadta az érdeklődőket, a recepteket sem titkolták el.A hangulatról is gondoskodtak, hiszen Nagyrécsei Asszonykórus zalai dalokat énekelt, melynek során még a vendégek is bekapcsolódtak, és szentesi népdalok is felcsendültek. (A hangulatról a videón láthatnak rövid összeállítást.)Eljött a Nagyrécsei község polgármestere Laskai Béla is, és Márton Máriával, a Sport és Üdülőközpont ügyvezetőjével közösen kijelentették: folytani fogják a dödölle fesztivál, legközelebb 2019 júniusában ismét megrendezik – némileg tovább fejlesztve.Képmelléklet:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2224602424277569

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. szeptember 2., vasárnap

Eljött a Nagyrécsei község polgármestere Laskai Béla is, és Márton Máriával, a Sport és Üdülőközpont ügyvezetőjével közösen kijelentették: folytatni fogják a dödölle fesztivál, legközelebb 2019 júniusában ismét megrendezik – némileg tovább fejlesztve.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?