Hírek Kiemelt hírek Szentes

Egy újabb szentesi író könyvét mutatták be a könyvtárban

A Szentes Városi Könyvtárban szeptember 29-én rendezték meg Kristin M. Furrier (Magyarné Szűcs Krisztina): Elveszett múlt című könyvének bemutatóját. A szerző ötödik alkotásának a bemutatását – ezúttal – Tarja Kauppinen (bekezdés) díjas író segítette.
A beszélgetésből – többek között – kiderült, hogy ez a regény nagyjából illeszkedik az előzőkhez, de ezúttal van egy valós alak is, akinek a regénybe való ’illesztése’ nem is volt olyan könnyű feladat, mégis örül az írónő, hogy vállalkozott erre.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, ülő, álló és belső tér
Maga a történet már a fantázia szüleménye, de ennek során is volt szükség némi kutatómunkára is, hogy azért mégis ne legy a valóságtól annyira elrugaszkodott.
A kétszáz egynéhány oldalas könyvet a szerzője 12 éves kortól ajánlja mindenkinek, beszélgetőtársa már 10 éves kortól is ajánlja. Mindezt a könyv laza, könnyen olvasható stílus (is) alátámasztja.
A szentesi illetőségű írónő számára nagy megtiszteltetés, hogy művét Merítés díjra jelölték, sőt a nyílt voksolás során már dobogós helyen található a könyv. Ugyanakkor még hátra van egy zártkörű szavazás is, maga a díj végső eredményét október közepén hozzák nyilvánosságra.
Az is szóba került, hogy kiadót váltott az írónő, ezentúl (és most is) a Newline kiadónál jelennek meg könyvei, így most már a forgalmazás teljesen nyílt, például a Líra könyvesboltokban lehet megkapni a Kristin M. Furrier köteteket. (És természetesen a Szentes Városi Könyvtárban is.)
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és szöveg
A könyvbemutatón szóba kerültek általánosabb kérdések is: mit gondol az írónő a fiatalok olvasóvá neveléséről, a kötelező olvasmányok szerepéről, mi lehet a könyv jövője az egyre terjedő internetes világban?
A program dedikálással zárult.

Vélemény, hozzászólás?