Kiemelt hírek Szentes

Egyetemi gyakorlati képzés Szentesen

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Mezőgazdasági Kara, Kertészet és Növényvédelem szakirányú hallgatóinak borbírálati gyakorlatát tartották meg október 1-én Szentesen. Ennek a szakiránynak az elindítására a SZTE és Szentes Város képviselő-testülete együttműködési megállapodást kötött, illetve hagyott jóvá. Ennek keretében ennek a feladatnak a megvalósítására már szerződést kötött az Árpád Agrár  Zrt., a Hungerit, és folyamatban van a megállapodás a Séf Kft.-vel, és más cégekkel is.

Mindez azt jelenti, hogy jelenleg a gyakorlati helyszíneket biztosítja Szentes, de a jövőben a hallgatói kollégium is helyet kap.

Önmagában ez a tény is jelentős előrelépés a szentesi oktatásügy fejlesztése területén, az pedig már messzebb vezet, hogy a hallgatók a világ minden tájáról érkeznek Szentesre, Kínától Dél-Afrikáig.

A gyakorlati képzés október 1-én kezdődött el, amikor dr. Lantos Ferenc, főiskolai docens vezetésével az egyetem jelzett kara, harmadéves hallgatóinak egy csoportja érkezett Szentesre, ahol először a város mezőgazdasági múltjával ismerkedtek.

A Koszta József Múzeum ide kapcsolódó állandó kiállító termében dr. Demeter Attila alpolgármester és Móra József mezőgazdasági szakember  beszélt, illetve mutatta be a város múltját, a mezőgazdasági helyi történetét, sajátosságait, fejlődését, mindezt dokumentumokkal, képekkel alátámasztva.

Ezt követően a Petőfi Café-ban Dömsödi Zsolt, vendéglátóipari szakember vezetett borászat gyakorlatot, borkostolóval egybe kötve.

A közel három órás gyakorlati képzés sporttal ért véget: a diákok kenuztak a Kurca városközponthoz közel eső szakaszán.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?