Hírek Kiemelt hírek Szentes

Egyházi népénekekkel versenyeztek a diákok

A Kiss Bálint Református Általános Iskolában november 15-én rendezték meg a 8. Egyházi Népének versenyt. Annak idején Nagy János, címzetes zeneiskolai igazgató kezdeményezte a programot, azóta az egyik évben a helyi református, a másikban a helyi katolikus iskolában tartják az eseményt. A rendezvény sikerét egyebek mellett az is bizonyítja, hogy az idén is 11 iskolából (katolikus, 4 református) 86 versenyző (21 felkészítő tanárral) énekelt. A következő városokból érkeztek diákok: Nyírbátor, Szeged, Gyula, Budapest, Hódmezővásárhely, Orosháza, Szentes, Mezőtúr, Békéscsaba.

A megjelenteket Karikó-Tóth Tibor, a házigazda iskola igazgatója köszöntötte, majd Fehér Csaba, a szentesi Református Nagytemplom lelkésze mondott imádságot.

A verseny lebonyolítását Farkas Márta tanárnő ismertette. A versenyzőknek kötelező és szabadon választott egyházi éneket kellett bemutatni,  valamint egyéni és csoportos kategóriában, korcsoportonként értékelték őket. A zsűriket Nagy János állította össze, illetve irányította tevékenységüket.

A verseny egy pillanatát Önök is itt megtekinthetik:

A verseny eredmények:

 

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?