Hírek

Egyre hosszabb az M44-es, újabb szakaszt adtak át

Átadták az M44-es gyorsforgalmi út Bács-Kiskun vármegyei részeként épített, Szentkirály és Lakitelek közötti 4,6 kilométeres szakaszát.

Az autóút építése még  2016-ban kezdődött. A gyorsforgalmi út első szakaszát, a Tiszakürt és Kondoros közötti 61 kilométeres részt 2019-ben adták át, majd 2020-ban elkészült a Kondoros és Békéscsaba közötti szakasz, az új Tisza-hidat is magába foglaló Lakitelek és Tiszakürt közötti részt pedig 2021 decemberében adták át a forgalomnak.

Eddig 89 kilométer készült el Békéscsabáig a mintegy 125 kilométeres gyorsforgalmi útból – mondta Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára

 Kiemelte: Szentkirály és Lakitelek között az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában több mint 35 milliárd forintból egy 4,6 kilométer hosszú, több mint 22 méter széles, kétszer két forgalmi sávos, leállósáv nélküli autóút épült két híddal és számos kiegészítő fejlesztéssel. Ezzel az M44-es autóút hossza már meghaladja a 93 kilométert.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Bács-Kiskun vármegye 4. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az M44-es gyorsforgalmi út még hiányzó, valamivel több mint 32 kilométer hosszú, kétszer két forgalmi sávos szakasza várhatóan 2025 elejére készül el.

A gyorsforgalmi út Szentkirálytól az M5-ös autópályáig, Kecskemétig tartó utolsó szakaszának megépülésével teljes értékű gyorsforgalmi összeköttetés jön létre Budapesttől Békéscsabáig – tette hozzá az MTI beszámolója szerint.

Fotó: MTI/Bús Csaba.

Vélemény, hozzászólás?