Kiemelt hírek Szentes

Egyre szorosabb a szentesi és lódzi fotósok kapcsolata

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör augusztus 16-án két fotókiállítást is rendezett Szentesen. Az Ifjúsági Házban a Łódzi Fotóművészek Társasága néhány tagjának fotóiból válogatott, az „ÖNARCKÉP NÉGYZETBEN” című fotókiállítás megnyitó ünnepségét tartották meg.

Harminc alkotó harminc képét láthatják a tárlatlátogatók. A fotók a lengyel fotóklub által meghirdetett nemzetközi pályázatra készített alkotások.

Szirbik Imre Szentes polgármester köszöntötte a vendég fotósokat, és beszélt a két nép, a két város, a két fotóklub között kialakult baráti kapcsolatokról, annak jelentőségéről.  A város vezetőjét a fotókkal kapcsolatos érzéseiről kérdeztük:

Slawek Grzanek, a lengyel fotóklub vezetője megköszönte a meleg fogadtatást, és beszélt a kiállítás létrejöttének hátteréről. Köszöntője végén meghívta a szentesi kollégákat a fotókörük megalakulásának 70. évfordulója közös megünneplésére.

(A kiállítás szeptember 14-ig tekinthető meg, az intézmény nyitvatartási idejében.)

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Ezután Galéria Kávéház és étteremben Zbigniew Głuszczak fotóművész, egyetemi tanár nyitotta meg Robert Tarczyński łódzi (Lengyelország) fotográfus PORTRÉ című fotókiállítását.

(A kiállítás október 1-ig tekinthető meg a kávéház nyitvatartási idejében.)

Egyébként a Łódzi Fotóművészek Társasága néhány tagja Szentesen tartózkodik, majd innen Kiskunfélegyházára utaznak, hogy részt vegyenek az ottani kiállításuk augusztus 21-i megnyitóján.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?