Hírek Kiemelt hírek Térség

Együttműködés a megyei önkormányzat és az SZTE között

Együttműködési megállapodást kötött a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Szegedi Tudományegyetem.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat kiemelkedő stratégiai partnere a Szegedi Tudományegyetem.  A két szervezet szorosabbra fűzi együttműködését a jövőben, hogy egymást segítve végezzük tevékenységeinket a megye lakosságának érdekében. Céljuk, hogy szakmai gyakorlóhely biztosításával a vidékfejlesztési szakemberképzésben résztvevők testközelből szerezhessenek tapasztalatot.

A szakmai gyakorlat jó alkalom arra, hogy a hallgatók megismerkedjenek a megyei önkormányzat szervezeti és szakmai felépítésével, valós körülmények között készüljenek későbbi munkájukra, valamint alapvető ismereteket szerezzenek a vidékfejlesztési munka gyakorlatából.

Céljuk, hogy a gyakorlati idő során olyan fontos szakmai feladatokba tudjuk bevonni az egyetemistákat, amelyek előkészítésével, kidolgozásával, majd azok szakdolgozatban történő részletes kifejtésével, felhasználásával számukra is hasznossá válik.

A megállapodás a hallgatók érdekét szolgálja, hiszen a közös együttműködés alapja annak a célnak a megvalósítása, hogy az Egyetem hallgatói valós szakmai körülmények között szerezzenek – a már megszerzett elméleti tudásukhoz – olyan gyakorlatot, melyet a későbbi munkájuk során használni tudnak.

Mind a Szegedi Tudományegyetem, mind a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat az együttműködéstől azt várja, hogy a vidékfejlesztési szakképzésben résztvevő hallgatók olyan szakmai gyakorlatot szereznek, mely a megye egészének, illetve az ország vidékfejlesztésének is hasznára válik.

 

Vélemény, hozzászólás?