Kiemelt hírek Szentes

Együttműködik a Múzeum a Polgárőrséggel

Szentesen, a Péter Pál Polgárházban október 14-én a Koszta József Múzeum és a Szentesi Polgárőr Egyesület együttműködési szerződést kötött.
Farkas László Róbert múzeumigazgató elmondta, hogy már kialakulóban volt a két fél között a kapcsolat, a megállapodással hivatalossá és rendszeressé teszik az együttműködést. Szükség is van erre, hiszen a múzeumnak a vagyontárgyai, az általa szervezett rendezvények „igénylik” a polgárőrség feladatvállalását – tette hozzá.
Azt is elmondta a gyűjtemény igazgatója, hogy a közeli hetekben felújítják a Péter Pál polgárház homlokzatát, tornácát, a pincéjét – ezek után még több esemény várható a múzeum Petőfi utcai kiállítóhelyén. Itt már számításba vették az egyesület segítségét is.
Faragó János, az egyesület elnöke azt emelte ki, hogy van már több ilyen szerződésük is, de ez a mostani az első, melyet kulturális intézménnyel kötöttek. Látják, hogy a múzeum milyen sokrétű tevékenységet folytat, örömmel segítik a munkájukat.
A szerződésben a múzeum vállalta, hogy ingyenesen bérbe adja a Polgárház udvarát az egyesület rendezvényeinek lebonyolítására, és ekkor tárlatvezetéseket is tart a tagok számára. A Polgárőrség biztosítja a Múzeum eseményein a rend őrzését, a zavartalan lebonyolítást, a résztvevők személyi és vagyonbiztonságának védelmét.
A szerződést a két vezető látta el kézjegyével.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és álló emberek

Vélemény, hozzászólás?