Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Éjszakai futás – kicsikkel és nagyokkal

A koronavírus miatti szigorító intézkedések enyhítése most már lehetővé tette, hogy június 25-én, 21.30 órai rajttal a Honvéd Rákóczi Sportegyesület (HRSE) megrendezhesse a III. Szent Iván Éji Futást. A rendezvénnyel a civil lakosságot kívánták biztatni, hogy a „bezártság” után kezdjünk el ismét sportolni, és ráadásul ezt tegyük vidám társaságban, Szentes központjában.
A futás előtt a résztvevőket Nagy László százados, a tömegsport szakosztály megbízott vezetője köszöntötte, és ismertette a lebonyolítást. A futók három táv (2,6; 5,2; 7,8 km) közül választhattak, attól függően, hogy hányszor futják le a Megyeháza – Hungerit Zrt. közötti távolságot.
Ezután Vidovics Zoltán, a helyi önkormányzat Sportbizottságának vezetője nyitotta meg a versenyt egy gondolattal. Éppen ezen a napon olvasta: a gondokat vagy nevetéssel, vagy futással lehet könnyebben megoldani. Azt kívánta, hogy a sportolók vagy vidáman futva, vagy futva nevetve teljesítsék a kijelölt távot.
Összesen 64-en regisztráltak a futó-eseményre, nagyjából fele-fele arányban választották a rövidebb, illetve a hosszabb távokat. Előtte még egy közös bemelegítésen vettek részt a futók.
A célba érkezést követően a résztvevők tombolát kaptak, és a program végén történt meg a sorsolás. A szerencsésebbek főként kisebb sportszereket, szerényebb ajándékokat nyerhettek, a fődíj egy 5000 Ft. értékű sportszer-vásárlási utalvány volt.
Lehet, hogy egy kép erről: 11 ember és álló emberek
Kellemes hangulatot teremtettek a HRSE szervezői, a műszaki ezred vezetése a körülmények megteremtésével, a sportolók pedig a futóteljesítményükkel, a közös futás örömével.
(És még az eső sem zavart be.)
Képgaléria:

Vélemény, hozzászólás?