Kiemelt hírek Sport Szentes

Éjszakai futás kicsiknek, nagyoknak

A Honvéd Rákóczi Sportegyesület (HRSE) június 24-én rendezte meg a IV. Szent Iván Éji Futást, ahová várta a szentesi lakosokat, korra, nemre való tekintet nélkül. A rendezvénnyel a civil lakosságot kívánták biztatni a sportolásra, és ráadásul Szentes központjában, és vidám társaságban.
A futás előtt a résztvevőket Nagy László őrnagy, a tömegsport szakosztály megbízott vezetője köszöntötte, és ismertette a lebonyolítást. A futók három táv (2,6; 5,2; 7,8 km) közül választhattak, attól függően, hogy hányszor futották le a Megyeháza – Hungerit Zrt. közötti távolságot.
Ezután Vidovics Zoltán, a helyi önkormányzat Sportbizottságának vezetője nyitotta meg a versenyt. Mivel az előző évben is ő nyitotta meg, elsősorban azok figyelmét kérte, akik tavaly nem voltak jelen, vagy ha igen, akkor már nem emlékeznek arra, hogy mit is mondott. Mi emlékeztünk: a gondokat vagy nevetéssel, vagy futással lehet könnyebben megoldani. Azt kívánta, hogy a sportolók vagy vidáman futva, vagy futva nevetve teljesítsék a kijelölt távot.
Összesen 77-en regisztráltak a futó-eseményre, nagyjából fele-fele arányban választották a rövidebb, illetve a hosszabb távokat. Előtte még egy közös bemelegítésen vettek részt a futók.
A célba érkezést követően a résztvevők tombolát kaptak, és a program végén történt meg a sorsolás. A szerencsésebbek jutalma sportszerek kisebb ajándékokat voltak. Emellett két fődíj is volt: a mb. ezredparancsnok által felajánlott sakk, továbbá egy 5000.- Ft. értékű sportszer-vásárlási utalvány.
Kellemes hangulatot teremtettek a HRSE szervezői, a műszaki ezred vezetése a körülmények megteremtésével, a sportolók pedig a futóteljesítményükkel, a közös futás örömével.

Vélemény, hozzászólás?