Hírek Kiemelt hírek Szentes

Elballagtak a ’Boros’ diákjai, átadták a Boros-díjakat

HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum június 25-én tartotta meg a ballagási ünnepségét, ahol sor került a Boros-díjak átadására is. A végzősök végig ballagtak az épület folyosóin, az ünnepséget pedig az udvaron a diófák árnyékában rendezték meg.
A ballagtató diákok nevében Gyarmati Lehel 11. c osztályos tanuló köszöntötte a ballagókat, majd megtörtén az iskola-zászló ünnepélyes átadása. Hagyományaik szerint a végzős diákok átadják az iskolai zászlót a 11.-eseknek, és kérik őket, őrizzék meg az iskola jó hírnevét és tradícióit.
Az is régi hagyomány, hogy a ballagók szalagot kötnek az iskolai zászlóra, ezzel is kifejezve az alma materhez való kötődésüket.
A szalag feltűzése kitüntetésnek számít, ezért az iskola egyik kiváló tanulója, Dancsó Lilla 12. b osztályos tanuló kötötte fel a végzősök nevében a szalagot.
A végzősök nevében Vicsek Antónia 12. c osztályos tanuló mondta el búcsúzó gondolatait.
Ezt követően Somosné Puskás Krisztina igazgatónő az intézmény valamennyi dolgozója nevében elbúcsúzott az ünnepeltektől, és egyesével bemutatta azon diákokat, akik megkapták a Boros-díjat illetve a Boros közösségi díjat.
Boros-díjas lett: Dancsó Lilla 12.b és Dancsó Nikolett 12.c.
Boros közösségi díja kapott: Mezei Gréta 12.a és Vicsek Antónia 12.c.
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember és álló emberek
Az iskola nevelőtestülete két éve alapított egy új díjat, amit minden tanév végén egyetlen végzős tanuló vehet át. Ezt jó tanulmányi eredményért, valamint a városért, a megyéért vagy akár az országért nyújtott kiváló sporteredményért kapja meg az arra érdemes diák. Idén a Jó tanuló és jó sportoló díjat Veres Izabella 12.a kapta.
A ballagási ünnepségen közremüködött a Lajtha László Zeneiskola fúvós ötöse. Felkészítő tanár Vágó Veronika, aki játszott is tanítványaival: Nyíri Boglárkával, Szabó Zitával, Szekeres Zsomborral és Megyeri Nikolettel.

Vélemény, hozzászólás?