Hírek Kiemelt hírek Szentes

Elballagtak a “Kosztás” nyolcadikosok

A Koszta József Általános Iskolában, három osztályban összesen 73 tanuló fejezte be általános iskolai tanulmányait, és június 18-án elbúcsúztak iskolájuktól. Utoljára “bejárták” az iskolát, majd a tornateremben megtartott ünnepségen köszöntek el tanáraiktól, diáktársaiktól és az iskolától.
Videó a ballagás egy részletével:
A hetedikesek nevében Ornyik Martin 7. c osztályos tanuló vett búcsút a ballagó nyolcadikosoktól.
A végzős diákok nevében Gazsi Janka 8.a, Nagy Zsuzsanna 8. b és Schwartz Réka 8.c osztályos tanulók köszöntek el.
Kedves pillanata volt az ünnepségnek, amikor a nyolcadikosok egy szál virággal köszönték meg az iskola valamennyi pedagógusának a velük való foglalkozást. Az iskola igazgatója a szülő munkaközösség (“búcsúzó”) tagjainak virágcsokorral köszönte meg munkájukat.
Ezután Balogh Terézia ny. pedagógus olvasta fel azoknak a diákoknak az üzenetét, akik éppen 40 évvel ezelőtt, elsőként ballagtak ebben az iskolában.
A kétoldalas levél befejező gondolatait itt is közzé tesszük:
“A másik ember a lényeges. Ez az emberi élet fő mozgatója, a magunkon kívül helyeztt figyelem. Így születik meg az önzetlenség. Legyetek önzetlenek!……”
Véget ért egy fejezet, de ez egyben egy új kezdetet is jelent – a végzős diákokat ezekkel a szavakkal búcsúztatta el az iskola igazgatónője, Molnárné Tóth Györgyi. Dicsérte a búcsúzó osztályközösségeket, akik összetartóak voltak, a tanulókat, akik szép tanulmányi munkát végeztek. Azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy minden tanulójukat oda vették fel tovább tanulni, ahol azt elsőként gondolták.
Ezt követően az iskola vezetője átadta a különdíjakat és a Koszta díjakat.
Különdíjat kapott:
Mácsai Juliána- A KOSZTA MŰVÉSZE-DÍJat nyerte el, az iskolai ünnepségeken, műsorokban vállalt aktív részvételéért. Kiváló előadótehetség, rajzol és fest.
Török Marcell-A KOSZTA KÖZÖSSÉGÉRT –DÍJat veheti át az iskolai rendezvényeken, iskolai versenyeken, versenyanyagok digitalizálásában nyújtott technikai segítségéért.
Horváth Áron -A KOSZTA TERMÉSZETTUDÓSA –DÍJat kapja a természettudományi versenyeken nyújtott kimagasló eredményeiért.
A „Koszta Diákokért Alapítvány” díjazottjai 2022-ben
Rébeli -Szabó Edit
Edit az általános iskola nyolc évfolyamán keresztül példás magatartásáért, szorgalmáért és kitűnő tanulmányi eredményéért nevelőtestületi dicséretben részesült. Érdeklődése széleskörű: fizika és matematika, illetve humán tantárgyi versenyeken is részt vett. Karatézik, és a sportban is kiváló eredményei vannak. Emellett 6 évig klarinétozni tanult.
Gazsi Janka
Janka az általános iskola nyolc évfolyamán keresztül példás magatartásáért, szorgalmáért és kitűnő tanulmányi eredményéért nevelőtestületi dicséretben részesült. Szerteágazó az érdeklődése, szívesen vett részt egyéni és csoportos versenyeken a humán és reál tantárgyakból is. Tehetséges előadóként számos iskolai ünnepség, műsor résztvevője volt.
Bozó Bíborka Anna
Bíborka az általános iskolai tanulmányait példás magatartással és szorgalommal, számos tantárgyi dicsérettel, végig kiváló eredménnyel végezte. A humán tantárgyak iránti érdeklődése kiemelkedő. Angol nyelvből, magyar nyelv és irodalomból többször versenyzett, ezek mellett a reál tárgyakból: matematikából, informatikából is szép eredményeket ért el.
Deák Réka
Réka példás magatartásáért, szorgalmáért és kitűnő tanulmányi eredményéért nyolc évig nevelőtestületi dicséretben részesült. Legjobb versenyeredményeit matematikából, biológiából és magyar nyelv és irodalom tantárgyakból érte el. A sportban is kitűnt tehetségével: atlétikában a diákolimpián Magyarországot képviselhette Lengyelországban.
Labát Vivien
Vivien kiváló képességű, példás magatartású, szorgalmas diák. A nyolc év alatt minden tanévet kiváló bizonyítvánnyal és nevelőtestületi dicsérettel zárt. Érdeklődése széleskörű, sokféle versenyen vett részt. Biológiából, matematikából, magyar nyelv és irodalomból, kémiából ért el szép eredményeket. Gyönyörűen fest, rajzol, számos díjat nyertek alkotásai. Sportversenyeken is jeleskedett, kiváló futó.
Mészáros Gergő
Gergő az általános iskola nyolc évfolyamán keresztül példás magatartásáért, szorgalmáért és kitűnő tanulmányi eredményéért nevelőtestületi dicséretben részesült. Érdeklődése széleskörű, magyar nyelv és irodalomból, matematikából és informatikából megyei és országos versenyeken is szép eredményeket ért el. Emellett a szentesi zeneiskola növendéke: oboán és gitáron is játszik, számos szép versenyeredménnyel büszkélkedhet a zenei területen is. Ebben a tanévben elnyerte a „ Tankerület büszkesége” címet.
Nagy Zsuzsanna
Zsuzsanna példás magatartásáért, szorgalmáért és kitűnő tanulmányi eredményéért nyolc évig nevelőtestületi dicséretben részesült. Érdeklődése széles körű. Matematika, fizika, kémia és természettudományos tantárgyakban valamint magyar nyelv és irodalomból szép eredményeket ért el a városi, megyei és országos versenyeken.
Tofán Regina
Regina példás magatartásáért, szorgalmáért és kitűnő tanulmányi eredményéért nyolc éven keresztül nevelőtestületi dicséretben részesült.
Szép eredményeket ért el magyar nyelvi versenyeken. Kiemelkedő tanulmányi eredménye mellett rendszeresen sportol, versenyszerűen úszik. Országos eredményeiért a 2021-2022. tanévben megkapta az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet.
Janó Gabriella
Gabi első osztályos kora óta kitűnő tanuló, minden évben számos tantárgyi és nevelőtestületi dicséretet kapott. Érdeklődése sokrétű : matematika-, fizikaversenyek jeles résztvevője. Szabadidejében az Alföld Néptáncegyüttes lelkes tagja. Diákönkormányzati képviselőként sok program szervezésében tevékenyen vett részt.
Varga Nóra
Nóra iskolánk egyik kiemelkedő diákja. Mind sportban, mind tanulásban kiváló eredményeket ért el. A Szentesi Vízilabda Klub tagja. 2021 nyarán részt vett hazánk színeiben az Európa-bajnokságon, melyet meg is nyerte csapatával. 2022-től tagja a magyar női válogatott keretnek is. Mind a magyar, mind a matematikaversenyek lelkes résztvevője. Közösségi ember, az iskolai műsorok aktív szereplője. Ebben a tanévben elnyerte a „Magyarország jó tanulója-jó sportolója” és a „Tankerület büszkesége” címet.
Az ünnepség végén Mácsai Juliána tolmácsolásában hallhatta a közönség a Ballagás című verset, illetve a Szózat eléneklésével ért véget a rendezvény.

Vélemény, hozzászólás?