Hírek Kiemelt hírek Szentes

Elballagtak a Pollákban

A Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum 12. a osztálya június 16-án ballagott el az iskolából, vett búcsút az intézménytől és tanáraiktól. Messzemenően betartották a még hatályos járványügyi előírásokat, ezért ballagott egyszerre csak egy osztály, az ünnepséget az udvaron tartották, itt lehetett a virágokat is átadni a ballagóknak.
Gyakorlatilag a diákok már letették az érettségit, a ballagásra csak ezt követően került sor. Emiatt „bajban volt” Kovács Attila igazgató, hiszen eddigi búcsúztató beszédei mindig a következő nagy feladatról, az érettségire való alapos felkészülésről (is) szóltak.
Most viszont már értékelhette az osztály, érettségin elért eredményeit, amelyek nagy szép teljesítményre utalnak.
Az osztályban 3 diák végzett a 12. évfolyamon kitűnő eredménnyel, és 4 diák 4,5 fölötti átlaggal zárta a 12. évfolyamot. De talán még ennél is figyelemre méltóbb tény, hogy öt diák matematika érettségi eredménye lett 5-ös!
Az érettségin 132 osztályzat került a bizonyítványokba, ebből 30 jegy 5-ös, 27 jegy 4-es (ez 42 %). A kiemelkedő érettségi eredményekért 8 dicsérő oklevelet osztott ki a bizottság.
Büszkék lehetnek a szülők gyermekeikre, mint ahogy én is büszke vagyok kollégáimra, és Szilágyiné Szabad Andrea osztályfőnökre, hiszen ők is részesei ennek a szép tanulmányi eredménynek – fejezte be gondolatait Kovács Attila.
Az iskola igazgatója és az osztályfőnök adta át a kiváló tanulmányi eredményekért, illetve a közösségi munkáért járó okleveleket, majd Vígh Attila igazgatóhelyettessel együtt átadták a végzősöknek az érettségi bizonyítványt, illetve az érintetteknek a szakmai végzettséget igazoló dokumentumot.
A ballagási ünnepségen közreműködött Muzsik Balázs és Nagy Gábor 11. b osztályos tanulók (megtörtént osztály-eseményekről olvastak fel szemelvényeket), valamint Gáspár Jázmin 10.a osztályos diák (Fésűs Éva verset mondott).
A videó youtube linkje:

Vélemény, hozzászólás?