Hírek Kiemelt hírek Szentes

Elbúcsúzott a műszaki alakulat parancsnoka

A szentesi képviselő-testület április 21-én tartotta meg évi harmadik soros ülését, amely kissé eltért a megszokottól. A napirendek elfogadása után Szabó Zoltán Ferenc polgármester, egy korábbi levélből idézve elevenítette fel azt a közel nyolc évvel ezelőtti eseményt, amikor a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél parancsnok váltásra került sor: Nyers József ezredest Antal László ezredes váltotta.
A levelet Benkő Tibor vezérezredes, az akkori Honvédség Vezérkari főnöke írta, méltatva a leköszönő parancsnok sikeres tevékenységét, és néhány jó tanácsot, feladatot adott az alakulat leendő parancsnokának.
A levél felolvasásának az adta az apropóját, hogy Antal László ezredes, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka elköszönt a képviselőtestülettől, egyúttal a város lakosságától.
Antal László ezredes, az alakulat parancsnoka a közeli jövőben magasabb beosztásba kerül, várhatóan a Magyar Honvédség kiképzése irányításáért felelős, felső szintű katonai tervező szerv főnöke lesz.
Antal László ezredes elköszönt a képviselőktől, a város intézményeitől, gazdálkodó egységeitől, a lakosoktól, akikkel tevékenysége során végig korrekt, segítőkész kapcsolatot ápolt, és ezt ezúttal is nyilvánosan megköszönte.
Szabó Zoltán Ferenc polgármester dicsérő szavakkal köszönte meg a távozó parancsnok munkáját, kiváló együttműködését, és Elismerő Oklevelet, valamint emléktárgyat adott át Antal Lászlónak.
Végezetül álljanak itt Magyar Honvédség parancsnokának, dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagynak elismerését és köszönetét jelző, az elvégzett munkát jellemző szavai: „Az ezred egy nagy múltú alakulat, kiváló műszaki fellegvár, a Magyar Honvédség egyik szilárd bástyája” – ezt szolgálta parancsnoki munkájával Antal László ezredes.
A magunk részéről köszönjük a remek együttműködést, illetve további sikereket, jó erőt és egészséget kívánunk a parancsnok úrnak!
Képgaléria a rövid ünnepségről:

Vélemény, hozzászólás?