Kiemelt hírek Támogatott tartalom

Elektromos autók: ezekre a márkákra érdemes figyelnünk, ha ilyen típusú járművet vásárolnánk

Támogatott tartalom

A klímavédelem frontvonalában nemcsak a napelemek, hanem az elektromos autók is megtalálhatók: elterjedésük éppen ezért létfontosságú környezetünk szempontjából. Az már a témával felületesebben foglalkozók számára sem új hír, hogy a világ jelenleg legnépszerűbb villanyautó-márkája az amerikai Tesla (pontosabban a Tesla Model 3).

Elon Musk vállalata tetemes előnyre tett szert az alkalmazott technológia, a gyártás, és nem utolsósorban a
márka iránti elkötelezettség területén. Mégis, több hagyományos és fiatalabb autómárka háza táján izgalmas fejlemények várhatóak, ha elektromos meghajtásról van szó. Ezekből szemezget cikkünk.

Nissan
A japán autógyártó volt az első, akinek elektromos autójából, a Nissan LEAF-ből legalább 400 000 darabot értékesítettek, így a LEAF nevéhez fűződik az elektromos autó tömegtermékké válása. A Nissan nemrég bejelentette, hogy a már meglévő, benzines Infinity modelljeiből is készülni fog elektromos változat, így a prémium szegmensben is jelen lesz a környezetkímélőbb járműveivel. Sőt, 2021-től minden Infinity modellből vagy teljesen elektromos, vagy hibrid autó vásárolható.

 

 

 

 

 

 

 

General Motors
A nagy múltú amerikai vállalat legfontosabb elektromos autója a Chevy Bolt, amely ár-érték arányában egyre jobb választási lehetőséget kínál. A cég 2023-ig legalább húszféle  villanyautó-modellt kíván piacra dobni, és ambíciózus terve szerint 2035-ben már csak elektromos autókat fog kínálni.

BMW
A német autógyártó egyik kedvelt modellje az i3. A jelenlegi tervek szerint a vállalat kibővíti az ötödik generációs akkumulátorgyártásáért felelős dingolfingi gyárát, és minden modelljét többféle meghajtási lehetőséggel (benzin, elektromos, hibrid) fogja eladásra kínálni.

Daimler
A stuttgarti központú cégnél úgy számolnak, hogy eladásai 15-25%-át már az elektromos járművek teszik ki a nem is olyan távoli 2025-ben. Az ikonikus Mercedeseket 2022-re elektromos meghajtással is felszerelik, sőt, még a kevésbé elterjedt hidrogénes változatban is kapható lesz. A smart modell is új életre kel: a kedves kis kultautót kínai Zhejiang Geely Holding Grouppal közösen elektromos változatban teszik elérhetővé Kínában, várhatóan 2022-től.

Volkswagen
2018 novemberében a német óriásvállalat egy 50 milliárd dolláros tervet jelentett be, melynek része az elektromos autók gyártása is. Ennek keretében az ID.3 nevű modell gördült le elsőként a gyártósorokról. Apropó, gyártás! A Volkswagen Group egy újszerű, moduláris gyártási formulát talált ki, amelyben a közös, akkumulátort és motor tartalmazó platformra hetvenféle különböző modell szerelhető, köztük az Audi és a Porsche márkák számára
készülők is.

A feltörekvő gyártók
A nagyok mellett egyre több, alig pár éve alakult kisebb cég, startup is úgy gondolja, hogy van keresnivalója az egyre bővülő piacon. Az amerikai Lucid Motors például egymilliárd dolláros tőkebefektetéssel a Tesla-vásárlókat célozza meg luxusszedánjával, az Airrel. A kalifornai cég rendkívül meggyőző adatokkal várja a vásárlókat. A kínai Singulato Motors ezzel szemben az olcsóságával, és a Toyotától megvásárolt technológiájával kíván vevőket csábítani az iS6 nevű SUV modelljéhez.

Látható tehát, hogy az autógyártók elkötelezték magukat a klímavédelem iránt. De mit tehet ön az ügyért? Ha nem is kell mindjárt elektromos autót vásárolnia, először telepíttessen napelemeket saját házára! Ezzel máris sokat tehet a környezetért és a saját energiaellátásáért.

Ha érdekli a lehetőség, vegye fel a napelemek telepítésében, működtetésében nagy szakértelemmel rendelkező Optimum Solar Kft.-vel a kapcsolatot! Tekintse meg új csomagajánlataikat és kérjen egyedi árajánlatot – akár 24 órán belüli visszaigazolással. További részletek és kapcsolatfelvétel: www.optimumsolar.eu

 

Vélemény, hozzászólás?