Egyéb Hírek Térség

Élelmiszereket adományoz országszerte a kereskedelmi csoport

 Csaknem 90 tonnányi alapélelmiszereket tartalmazó adományt nyújt a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. az állami gondozásban nevelkedő 8268 különleges ellátást igénylő gyermekeknek. A járványhelyzet a szociális ellátórendszert is új feladatok elé állította, ezek ellátását igyekszik segíteni az összesen 25 millió forint értékű adomány, amelyből a Coop Segély kamionja Csongrád megyébe 285 gyermek részére juttatott el.

A Coop saját márkás alap-élelmiszereiből összeállított adománycsomaggal a Coop Segély Alapítvány a gyermekek étkeztetéséhez járul hozzá, segítve azt, hogy az így felszabaduló forrásokat az intézmények más, fontos célokra tudják fordítani. „Mi élelmiszerkereskedelemmel foglalkozunk, ezért adunk élelmiszert, de jól tudjuk, hogy a gyermekek
ellátása biztosított az intézményekben” – jelentette ki Kelemen János, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja.

„Dicséret illeti a Coop kezdeményezését” – kezdte beszédét Dr. Juhász Tünde. A Csongrád Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott szerint a gazdasági társaságok nem maradhatnak társadalmi programok nélkül, hiszen érzékenynek kell lenni a helyben élők problémáira. „Az üzletlánc tevékenységével példát mutat, ami követendő érték” – fogalmazott Dr. Juhász Tünde, majd hozzátette: „a Kormányhivatal is a hivatali feladatain túl évek óta igyekszik támogatni olyan szervezeteket, ahol segítségre van szükség.”

 

Vélemény, hozzászólás?