Hírek Kiemelt hírek Térség

Életet mentett a polgár őr

A Nagymágocsi Polgárőr Egyesület elnöke február 4-én délelőtt értesült az eltűnt személy testvérétől, hogy a testvére feldúlt állapotban kerékpárral elment otthonról, valószínűleg öngyilkosságot fog elkövetni.
Az ezt követő eseményekről Párkány György elnök elmondta: “bejártam a község utcáit, lehetséges tartózkodási helyeit, de nem találtam.”
Az időközben egyik közösségi oldalon megjelent felhívásra reagált Bozó Sándor polgárőr, aki telefonált, mert ő látta merre kerékpározott a személy. A rendőrség munkatársai is felvették a kapcsolatot a községi polgárőrök vezetőjével, mert az eltünést oda is bejelentették.
Párkány György így folytatta: “A szolgálati terepjáróval elindultam egy külterületi rész átvizsgálására. Az erdő a legszélesebb részén is talán 200 m széles és közel 1 km hosszú, most téli időszakban jól átlátható a kopasz bokrok és a lehullott levelek miatt. Az erdő vége előtt észrevettem valami furcsát, az erdőt meg kerülve közelítettem meg azt a részt. Oda érve meg találtam a keresett személyt, aki már az előkészületet megtette, hogy eldobja az életét. Próbáltam nyugtatni ne tegyen butaságot, és szóval tartottam, közben értesítettem a rendőrséget, akik rövid időn belül meg érkeztek és átvették a keresett személyt.”
A gyorsaságnak volt köszönhető, az előkészületen kívül nem történt meg az öngyilkosság, így megmentettük az életétét – tette hozzá az elnök.
Forrás: CSMPSZSZ
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és út

Vélemény, hozzászólás?