Kiemelt hírek Szentes

Életmentés a gyermekek szemével

Országos Tűzmegelőzési Bizottság ez év márciusában írta ki alkotói pályázatát, az általános iskolások és középiskolások részére. A gyermekek 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldtek be alkotásokat.

A pályázat célja az volt, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem és a tűzoltók munkája volt.

A Csongrád megyei igazgatóság május elejéig várta az alkotásokat, több mint háromszáz rajz érkezett be. A megyei forduló ünnepélyes díjátadó ünnepségén Szatmári Imre tű. dandártábornok fogadta a nyertes rajzok alkotóit és az őket felkészítő tanárokat.  Az igazgató beszédében megköszönte a gyermekek és a tanárok munkáját,

A Szentesi térségből a következők kaptak elismerést:

Egyéb kézműves  alkotás kategória –  I. korcsoportban:

1.helyezést ért el Molnár Zsófi, a Csongrád és Térsége Általános Iskola Galli János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 9 éves tanulója.

A szabadkézi kategóriában a zsűri különdíjjal jutalmazta:

– Papp Nórát, a Csongrád és Térsége Általános Iskola Galli János Általános Iskola és  Alapfokú Művészeti Iskola 13 éves tanulóját.

Szabadkézi rajz kategória –  II. korcsoport:

III. helyezést ért el szentesi 11 éves Őze Csanád.

A zsűri a legjobbnak járó díjat, az I. helyezést a szentesi 12 éves Őze Virágnak ítélte oda.

Szabadkézi rajz kategória –   I. korcsoport:

III. helyezett Hékédi Jázmin, a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola 8 éves tanulója.

  1. helyezett Deák Lili, a csongrádi Csongrád és Térsége Általános Iskola Galli János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 10 éves diákja.

Az iskola, illetve óvoda ahonnan a legtöbb pályázat érkezett be, elnyerte a „Legkreatívabb iskola 2018”, illetve „Legkreatívabb óvoda 2018” címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az adott intézményben tartandó bemutatójával. A beérkezett alkotások alapján a Legkreatívabb óvoda 2018 címet a Szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda, nyerte el.

(Forrás: Csmi. KVI.)

Gratulálunk minden díjazottnak!

 

 

Vélemény, hozzászólás?