Kiemelt hírek Szentes

Életmű kiállítás a múzeumban

A Koszta József Múzeumban szeptember 11-én nyílt meg H. Kulcsár Ágnes festőművész életmű kiállítása. A megnyitóra érkezetteket Farkas László Róbert, az intézmény igazgatója üdvözölte, majd közvetlen szavakkal köszöntötte a kiállítót, aki több éven keresztül dolgozott a múzeumban is.

A tárlatot Kovács János, a helyi önkormányzat Művelődési-, Ifjúsági és Sportbizottságnak elnök nyitotta meg. Bevezetőjében elmesélte az alkotóval való különös találkozásának történetét. Röviden kitért életrajzi adatokra is, melynek talán legfontosabb információja, hogy 18 évesen került Szentes Kulcsár Ágnes.

Művészi érdeklődése már középiskolás korában erősödött meg: a szegedi Tömörkény István gimnáziumba járt, ott fordult a rajz, a szobrászat irányába. Egy darabig dolgozott restaurátorként is, de a rajz- földrajz szakos diplomájának megszerzését követően több szentesi iskolában dolgozott rajztanárként.

A kiállított művek jelzik Kulcsár Ágnes sokoldalúságát, termékeny alkotói munkásságát. De a néző a festményekből képet alkothat magának a festőnő érzékenységéről, változatos mondanivalójáról, a szépséghez való ragaszkodásáról, a művészeti technikákban való jártasságáról.

A megnyitó végén Farkas László Róbert, az múzeum igazgatója beszélgetett a kiállítóval, aki megköszönte a szervezőknek a munkáját, valamint arról is beszélt, hogy mennyire nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a múzeum adott számára bemutatkozási lehetőséget.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?