Kiemelt hírek Szentes

Életpályájuk – példa

Szentesen, az Ady E. u. 4. szám alatti közparkban szeptember 21-én avatták fel két, egykori példaértékű szolgálatot teljesítő pap emlékművét.

Józsa Lajos szobrászművész alkotása dr. Imre Ernő református lelkésznek (1918 – 2013) és Vági László római katolikus apátplébánosnak (1918 – 2008) állít közös emléket, akik egyházi szolgálatukkal megszüntették Szentesen a felekezetek közötti békétlenséget.

Barátságukkal példát mutattak a másik megismerésére és elfogadására, a felebaráti szeretet mindennapi gyakorlására. A város közösségéért végzett áldozatos munkájuk elismeréseként 1999-ben együtt kapták meg a Szentes városától a díszpolgári címet.

Az ünnepségen megnyitó beszédet mondott Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária egyetemi tanár, Szentes város díszpolgára. Többek között arról is beszélt, hogy egyikük sem Szentesen született, de az Úr kifürkészhetetlen tervei és döntése Szentesre hozta őket azzal, hogy békét mutassanak, békét teremtsenek, é az itteni szolgálatukban a hosszú távú békét meg is alapozzák.

Az emlékmű előtt ökumenikus megemlékezést tartott Fehér Csaba, a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség lelkipásztora és Dr. Gruber László, a Szentesi Szent Anna Római Katolikus Egyházközség plébánosa, majd leleplezték az emlékművet.

Az ünnepi zárógondolatokat Szirbik Imre, Szentes város polgármestere mondta el, szerkesztőségünknek arról beszélt, mit jelent számára az emlékmű?
https://soundcloud.com/szgyors-1/szirbik-i-emlekmu

Az ünnepségen, melyen a közvetlen családtagok és rokonok is megjelentek, közreműködött Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség és a Szentesi Szent Anna Római Katolikus Egyházközség kórusa.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3085913484813121

Vélemény, hozzászólás?