Kiemelt hírek Térség

Elismerés a kiválóságoknak! Díjátadót tartott a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete

Megtartotta a májusban, a koronavírus-járvány miatt elhalasztott díszünnepségét a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete. Ilyenkor ismerjük el azok tevékenységét, akik áldozatos munkájukkal sokat tettek közösségünkért a maguk területén. A Szegeden megrendezett ünnepségen összesen 24-en vehették át a Vöröskereszt elismeréseit.

Mindig fontos felismerni és elismerni azokat, akik kiemelkedő, rendkívüli munkával, példaadással szolgálják társadalmunkat, az emberiességet, a Magyar Vöröskereszt ügyét. A tavasz óta várva várt összejövetelünkön a Vöröskeresztes Munkáért kitüntetés gyémánt, arany, ezüst és bronz fokozatát, dicsérő oklevelet, elnöki díszoklevelet, elsősegélynyújtás népszerűsítéséért ezüst emlékérmet, év médiatámogatója elismerést, év önkéntese elismerést, ifjúsági tevékenységért elismerő oklevelet, szolgálatért oklevelet, szolgálatért érdemérmet, véradásszervező ezüst emlékérmet, életmentő érdemérmet vehettek át azok, akiket nagyra becsülünk, és akik tavasszal támogatták szervezetünk munkáját a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet alatt.

Az elismeréseket Dr. Szekeres Veronika, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetének alelnöke és Dr. Sáfár Brigitta, a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságának katasztrófa készenléti szakmai vezetője adta át.

 

                                                                              A díjazottjak

 

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért” kitüntetés Gyémánt fokozatát adományozta:

Szirbik Imrének

Szentes Város korábbi polgármestereként, önkormányzati képviselőként és nem utolsó sorban a Csongrád Megyei Közgyűlés tagjaként is több évtizede segíti a Vöröskereszt munkáját, mind anyagilag, mind erkölcsileg. Polgármesterként a fő támogatója volt a Születés Hete, a családdá válás ünnepének, amely szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat is egyben és a Vöröskereszt a fő szervezője. Anyagi és természetbeni támogatást nyújtott szervezetünknek, segítette a hivatalban történő véradásokat, évi 6000 darab szentesi fürdőbelépőjegy felajánlásával ösztönözte az önkéntes véradókat megbecsülésük jeléül. Minden területen, minden alkalomkor és minden témában számíthatunk rá, nemcsak támogatására, hanem személyes jelenlétére, köszöntőire, részvételére.

 

 

 

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért” kitüntetés Arany fokozatát adományozta:

Korom Istvánnak

Kitartó, elkötelezett segítője és támogatója a szervezetnek. Nem csak a klasszikus önkéntes munka, hanem a szervezeti feladatok ellátása is a szíve ügye, ennek köszönhető, hogy a két ciklusban vállalt országos vezetőségi tagsági kötelmeinek gyakorlatilag hiánytalanul eleget tett. Jó tanácsadó, igazi csupaszív vöröskeresztes.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért” kitüntetés Ezüst fokozatát adományozta:

Hősné Anda Évának

Több éve pitvarosi véradó-szervezőként segíti a helyi Vöröskereszt munkáját, védőnőként a területén népszerűsíti a véradást. Ő maga is rendszeres véradó. A településen szervezett szűrővizsgálatok alkalmával a helyi Vöröskereszt önkénteseire is számíthatunk.

Dr. Závogyi Zsuzsannának

2012 óta elnöke a csongrádi területnek. Mindig számíthatunk rá, szívesen vesz részt a Vöröskeresztes eseményeken, programokon. Ötletei, javaslatai nélkülözhetetlenek, elkötelezettsége, segítőkészsége példaértékű.

 

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért” kitüntetés Bronz fokozatát adományozta:

Domokos Józsefnek

Az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium tanárelnökeként kapcsolódott be a Vöröskeresztes munkába. Elkötelezett önkéntes, elkötelezett véradó. 2016 óta területi elnök és megyei küldött feladatokat is ellát. Lelkes, motiváló személyisége magával ragadja a környezetét, Vöröskeresztes munkája kiemelkedő.

Gonda Károlynénak

Hosszú ideje önkéntese szervezetünknek. Az algyői véradások lelkes szervezője és segítője. Ünnepek környékén minden évben segíti munkánkat, részt vesz a gyűjtéseken, az adományok csomagolásán és segít kiosztani azokat.

Dr. Zentay Attilának

Hosszú évek óta segíti a Vöröskereszt munkáját, elköteleződése családi hagyománynak számít. 2012 óta megyei elnökként irányítja a szervezet társadalmi munkáját, iránymutatása, aktív közreműködése és személyes támogatása sokat jelentett az elmúlt években.

Szűcs Ákosnak

2012 óta végez önkéntes feladatokat a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságán. Aktív szerepet vállalt már a 2013-as a dunai árvízi, illetve a 2014-es balkáni árvízi feladatok ellátásában is. A Magyar Vöröskereszt Logisztikai Támogató Egységének vezetője. Közreműködik a képzések, felkészítések szervezésében, a segélyezési feladatokban egyaránt. Hazai és nemzetközi gyakorlatok aktív résztvevője.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevelet” adományozott:

A Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolának

Az iskola hosszú évek óta követi a Vöröskeresztes mozgalom eszmeiségét, éves programjuk számos ponton találkozik a Magyar Vöröskereszttel. 2019-ben házigazdái és szakmai partnerei voltak az Országos Csecsemőgondozási verseny döntőjének is. Évek óta teszik ezt a helyi, területi versenyekkel összefüggésben is.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Elnöki Díszoklevelet” adományozott:

Juhász-Nagy Csillának

A Bethlen Gábor Református Gimnázium dolgozója, aki a közösségi szolgálatos tanulókat fogja össze, akik rendszeres önkéntesei a szervezetünknek. Segítségével minden évben programokat és Vöröskeresztes tájékoztatókat tarthatunk.

Fábján-Nagy Máriának

A középiskolai munkája mellet jelentős részt vállal a Vöröskeresztes munkából. Az elsősegély versenyekre minden évben csapatokat készít fel, akik a megyei versenyeken is szép eredményeket érnek el. Szívügyének tekinti az önkéntes munka népszerűsítését. Az iskolai egészségnapok szervezésében oroszlánrészt vállal, igyekszik azokat minél színvonalasabbá, érdekesebbé tenni az iskola tanulóinak.

Hallai Zsoltnak

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felügyelője, a Vöröskeresztes mozgalom támogatója. Munkája során kiemelt figyelmet fordít a Vöröskereszttel való együttműködésre, mind a katasztrófa-készenlét, mind más Vöröskeresztes területeken.

Galiba Gábornak

Mint szegedi tűzoltóparancsnok sok segítséget nyújt szervezetünknek. Segíti a véradásszervezést, az önkéntes véradók toborzását, emellett közösen szervezett rendezvényeken mindig segítségére van szervezetünknek.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Elsősegélynyújtás Népszerűsítéséért ezüst emlékérmet” adományozott:

Kátai Benedek Beátának

Pedagógusként már 8 éve oktatja és képezi a fiatalságot az elsősegélynyújtás témában, kis tanulóit folyamatosan versenyekre, imitátorkodásra buzdítva. Lelkesedése, elkötelezettsége példaértékű.

 

 

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Év Médiatámogatója” oklevelet adományozott:

 

A Rádió 88-nak

A rádió több mint tíz éve kiemelt figyelmet fordít a Vöröskereszt tevékenységeire. Programjainkat, véradásainkat, eseményeinket, híreinket azonnal közlik, kampányokat szerveznek számunkra, amelyek keretében rendszeres híradással, beszélgetős műsorokkal, társadalmi célú reklámokkal segítik munkánkat, legyen szó akár véradásról, adománygyűjtésről, vagy bármi más fontos témáról. Évek óta hagyományos a Rádió 88 véradás, csakúgy, mint a közös karácsonyi kampány a város szívében.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Év Önkéntese Elismerő Oklevelet” adományozott:

Jenei Norman Árpádnak

A HSZC Zsoldos Ferenc Szakközépiskola tanulója, elsősegélynyújtó versenyző, önkéntes fiatal, akire a helyi feladatokban mindig számíthatunk.

A Magyar Vöröskereszt „Ifjúsági Vöröskeresztes Munkáért Elismerő Oklevelet” adományozott:

Fehér Veronikának

Évek óta segíti munkánkat. Ifjúsági Vöröskeresztesként programjainkon, rendezvényeinken rendszeresen részt vesz, segít azok megszervezésében és önkéntesek toborzásában. Szabadideje nagy részét szervezetünknél tölti.

Vincze Balázs Jánosnak

Középiskolás kora óta önkéntese szervezetünknek. Elhivatott az elsősegélynyújtás népszerűsítésében. Szinte minden elsősegélynyújtó bemutatón, iskolai oktatáson, versenyen és katasztrófavédelmi gyakorlaton részt vesz.

A Magyar Vöröskereszt „Vöröskeresztes Szolgálatért Oklevelet” adományozott:

Ivády Évának

  1. óta dolgozik alkalmazottként szervezetünknél, ahova már ismerősként jött, hiszen ifjúsági Vöröskeresztes feladatainkat is segítette főiskolai évei alatt. 2016. óta szervezi és koordinálja a véradásokat a megyénkben, valamint irányítja a fiatalokkal kapcsolatos önkéntes tevékenységeinket is. Lelkes elsősegélynyújtó és oktató, a katasztrófa-készenléti feladataink állandó résztvevője. Odaadása, kitartása és a Vöröskeresztes mozgalom iránti szeretete példaértékű.

A Magyar Vöröskereszt „Vöröskeresztes Szolgálatért Oklevelet” adományozott:

Hermán Mariannának

  1. óta dolgozik alkalmazottként szervezetünknél, hosszú évek óta, mint koordinátor látja el feladatát. 2014 óta vezeti az ügyfélszolgálatot a Szeged Plázában lévő irodánkban. Pontos, precíz, munkája minősége kiemelkedő az elmúlt 18 évben.

A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója elismerő oklevelet adományozott a koronavírus veszélyhelyzetben tanúsított helytállásért:

Ménesi Zoltán Zsoltnak

Évek óta elkötelezett támogatója a mozgalomnak. A veszélyhelyzet ideje alatt folyamatosan számíthattunk aktív közreműködésére a feladatok ellátásában, a nehézségek megoldásában. Helytállása példaértékű.

Szabó Zoltán Ferencnek

Zoltán Szentes Város polgármestereként kiemelt figyelmet és folyamatos támogatást biztosított szervezetünknek ahhoz, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt is zökkenőmentesen végezhessük humanitárius feladatainkat a térségben, különös tekintettel a véradások megvalósítása területén. Köszönjük!

 

A Magyar Vöröskereszt „Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérmet” adományozott:

Tanács Gábornak

Bordány nagyközség polgármestere, elkötelezett támogatója a véradás szervezésének a településen. Segíti a települési véradások lebonyolítását, támogatja a véradók megbecsülését minden évben, ajándékkal, vacsorával. Az elmúlt években a faluban szervezett retro bulikra a véradók számára ingyenes jegyet biztosít, ezzel is fokozva a véradási kedvet. Támogatása, pozitív hozzáállása példaértékű!

A Magyar Vöröskereszt „Életmentő Érdemérmet” adományozott:

Varga Zoltán rendőr főtörzs zászlósnak

A nagylaki határrendészeti kirendeltségen dolgozik, ahol a kijelölt elsősegély-nyújtók egyike. Két éve július közepén, szabadnapján Makóról tartott hazafelé, amikor meglátta, hogy egy kerékpáros férfi fekszik az úttesten. Azonnal megállt, kiszállt a kocsijából, hogy segítséget nyújtson az eszméletét vesztett férfinak. A fekvő férfi nem mutatott életjeleket, ezért elkezdte a mellkas-kompressziót. Amint visszatért a férfi légzése, stabil oldalfekvésbe helyezte. Közben a járókelők mentőt hívtak, ami perceken belül meg is érkezett. A mentőorvos azt mondta, a férfi a gyors beavatkozásnak köszönheti az életét. Gratulálunk Zoltánnak az életmentésért!

Minden kitüntetettnek ezúton is gratulálunk, büszkék vagyunk rájuk, teljesítményükre!

 

 

Vélemény, hozzászólás?