Hírek Kiemelt hírek Szentes

Elismerés a református iskolának

2021. augusztus végén Szentes városa olyan megtiszteltetést kapott, hogy nálunk rendezték meg a Speciális olimpiát több ezer résztvevővel. Ez azért is csodálatos, mert városunk, mint „Nemzeti sport város” még ilyen eseménynek nem adott otthont, illetve betekintést nyerhettünk a fogyatékkal élők sportjába.
Kiderült, hogy iskolánk is egyik helyszíne lesz a versenynek. Megtudtam, hogy önkénteseket keresnek. Nyári szünet volt, nehezebb dolgom volt toborozni tanítványokat, de azért mégis csak sikerült. Célom az volt, hogy a diákjaim betekintést nyerjenek egy olyan világba, mely még mindannyiunk számára újdonság volt, ismerjék meg a „más” körülmények között mozgó, csodálatos embereket.
A MATP mozgásélmény programot rendezték meg iskolánkban, melyre iskolánk diákjai ,mint önkéntesek vettek részt és segítették a főként halmozottan sérült versenyzőket. 22 fő iskolánk diákja, 2 fő volt tanítványom és egy szülő kapcsolódott be a programba. Illetve még voltak diákjaink, akik más eseményen vettek részt segítőként (tenisz, judo).
A versenyszámok számunkra egyszerű feladatnak tűntek, de a versenyzők nagyon sokat készültek erre az olimpiára. Jó érzéssel töltött el minket, hogy együtt örülhettünk, segíthettünk , együtt tapsolhattunk a versenyzőknek. Jó volt látni önfeledt mosolyukat, boldogságukat, hogy ezek a számunkra kis dolognak tűnő feladatok számukra akár a világot is jelenthetik.
Bízom benne, hogy sikerült aznap adnom valamit a diákjaimnak, hogy ezáltal elfogadóbbak legyenek másokkal.
Egy csodás világba nyerhettünk betekintést, hogy van élet fogyatékkal élőként is. Fontos, hogy legyenek célok, s úgy láttam itt sok embernek volt célja a versenyen. Hálás köszönet ezért a csodás élményért, várjuk a következő lehetőséget, hogy újra részesei legyünk egy újabb csodának, a speciális olimpiának.
Dósai-Molnár Szilvia (testnevelő)

Vélemény, hozzászólás?