Kiemelt hírek Szentes

Elismerés a szentesi múzeum művészeti vezetőjének (is)

Nemzeti ünnepeink méltó alkalmat nyújtanak Magyarország legrangosabb állami kitüntetéseinek átadásához. A kitüntetéseket a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló tevékenység elismeréséért adományozzák.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára Nemzeti Ünnepünk március 15-e alkalmából az idén elmaradt állami kitüntetéseket, művészeti díjakat és augusztus 20. állam alapító Szent István király ünnepe alkalmából adományozott díjakat adott át augusztus 18-án, a Pesti Vigadóban.

Ezen az ünnepségen a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

Dr. NÁTYI RÓBERT művészettörténész, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának dékánja; a szentesi Koszta József Múzeum tudományos munkatársa, és vezető kurátora. (Archív képen)

Dr. NÁTYI RÓBERT

Természetesen elsősorban az egyetemen végzett munkája elismeréseképpen kapta meg a kitüntetést, de a múzeumban kifejtett művészettörténeti és művészi vezetői tevékenysége is bizonyára (még, ha kisebb mértékben is) benne van az elismerésben.

Mindenesetre a szentesi múzeumbarátok nevében is gratulálunk!

Vélemény, hozzászólás?