Kiemelt hírek Szentes

Elismerések az önkormányzati ülésen

A szentesi képviselőtestület augusztus 27-én tartotta meg idei 6. soros ülését a Városháza dísztermében. A tanácskozás elején két elismerést is átadtak.

A képviselőtestület döntése alapján az idei „Dr. Csergő Károly Emlékéért” díjat Mihály Béláné, a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Művelődési irodájának ny. vezetője kapta. (Az augusztus 19-i átadó ünnepségen nem tudott megjelenni, így a mai napon vehette át a kitüntetést.)

Mihály Béláné 38 éven át dolgozott a szentesi köznevelés és közművelődés területén. Egy évtizeden keresztül volt a Művelődési iroda vezetője. Munkáját kiváló szakmai hozzáértés jellemezte, precízen és töretlen szorgalommal látta el feladatait a folyamatosan változó jogszabályi környezetben.

Munkatársaival együtt sikeres pályázatok írásával bővítette a szakterületének anyagi forrásait. Fontosnak tartotta az önkormányzat könyvkiadói tevékenységét, számos kiadvány létrejöttét segítette.

Munkája során legfontosabbnak az értékek középpontban tartását, és a tradíciók továbbvitelét tartotta. Szilárd elhatározásának köszönhető a Hangversenyközpont megalapítása, fő szervezője volt a „Testvérvárosok Kulturális Fesztiváljának”. Nyugdíjba vonulása után is teljes odaadással segíti a művelődési szférát.

Egész életművével hozzájárult Szentes jó hírnevéhez.

A kitüntetést Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere adta át. Jelen volt dr. Csergő Károly lánya, Szécsényiné Csergő Judit, és az ő fia dr. Dragon Károly.

A másik elismerést Finta Zoltán Sándor mentő szakápoló kapta. A járványügyi helyzet ideje alatt különösen sokat dolgoztak a mentők, az egész személyi állomány megérdemli az elismerést – mondta Szabó Zoltán Ferenc. Felettesei és munkatársai javaslata alapján a Szentes Városi Önkormányzat Elismerő Oklevelét Finta Zoltán vette át a város polgármesterétől.

Vélemény, hozzászólás?