Kiemelt hírek Szentes

Elismerő Oklevél a Koszta múzeumnak

A 24. Múzeumok Majálisán több mint száz múzeum és kiállítóhely mutatkozott be a megújult Múzeumkertben és a Nemzet Múzeum klasszicista épületében. A Nemzeti Múzeum május 18-án és 19-én vállalta be ismét a majális büszke házigazdájának szerepét: színes programokkal, koncertekkel, kézművesvásárral, fesztiválhangulattal várta a családokat, érdeklődőket.

A Múzeumok Majálisa megnyitóján adták át Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat. Az elismeréseket a nyíregyházi Jósa András Múzeum munkatársai, valamint a székesfehérvári Szent István Király Múzeum Réber László-tárlatának rendezői vehették át.

Az év múzeuma 2019 pályázaton különdíjat kapott a Kegyeleti Múzeum – Temetkezési és Kegyeleti Szakgyűjtemény, és Elismerő Oklevélben részesült a szentesi Koszta József Múzeum. A díjat Farkas László Róbert, a gyűjtemény igazgatója vette át.

A Nemzeti Múzeum épületében bemutatkozott a Koszta József Múzeum is, ahová olyan programokat szerveztek a múzeum munkatársai, melyekkel (elsősorban) a „Gyöngyhajú lány” – Omega Kiállítást, és a megújult Fridrich Fényirda értékeit ismertették meg a majálisra látogató érdeklődőkkel.

Erről képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2754576991280107

Gratulálunk a múzeumnak az Elismerő Oklevélhez!

Vélemény, hozzászólás?