Kiemelt hírek Szentes

Elismerték a tanév legjobban teljesítő diákjait és tanáraikat

A szentesi önkormányzat június 4-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban ünnepséget rendezett a 2018/2019-es tanév megyei és országos tanulmányi-, valamint diákolimpiai versenyein sikeresen szereplő diákok és felkészítő nevelőik elismerésére.

A rendezvényen megjelent Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerület vezetője és több helyi önkormányzati képviselő is.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agárminiszter helyettes köszöntötte a jól tanuló diákokat és nevelőiket, öröm, hogy ilyen sokan méltóak – munkájuk alapján – az elismerésre. Idézte Böjte Csaba ferencesrendi szerzetest, aki azt mondta: „minden gyermek maga a csoda”. Aki meghívást kaptak erre az eseményre azok már ezt bizonyították, a többieket pedig ösztönözte, hogy mutassák meg környezetüknek, hogy ők is tehetségesek valamiben.

Szirbik Imre polgármester is az elismerésre méltók nagy számát emelte ki. Hozzátette az elismerés kötelezettséggel is jár. Most már meg kell őrizniük tudásuknak ezt a szintjét, sőt szélesíteni kell, mert a jövő a nagy tudással rendelkező generációkon múlik.

Ünnepi műsort a Horváth Mihály Gimnázium zenekara adott, amelynek keretében egyben emlékeztek a Nemzeti Összetartozás Napjára is.

Ezt követően a díszvendégek átadták az okleveleket, ajándékokat, serlegeket a kimagasló teljesítményt nyújtó diákoknak, illetve az őket felkészítő tanároknak. Az elismeréseket Farkas Sándor, Szirbik Imre, dr. Demeter Attila alpolgármester, Balázs József és Kovács János, a helyi önkormányzat Művelődési- Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke adták át.

Az elismerésben részesültek listáját itt olvashatja:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2793891270682012

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2793900764014396

Vélemény, hozzászólás?