Hírek Kiemelt hírek Szentes

Éljen Május elseje !

A Szentesi Természet – és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány önkéntes gyermekei, fokozatosan visszatérhetnek, a munka elkezdődik, illetve folytatódik. Örömteli arcok, mosolyok hiszen már régóta nem találkoztunk. Nem csalódtam bennük, boldogan és odafigyelve segítették munkám, a madarak és állatok ellátását. Mind e mellett boldogan vettek részt a kezelésekben is. Büszke vagyok rátok nagyon – Nagy Tímea.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, héja és , szöveg, amely így szól: „TWIT”
A Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány nevében ezúton szeretném tájékoztatni a természetet és madarakat, valamint állatokat szerető embertársainkat.
Az alapítvány a volt Madárkórház Alapítvány helyén, Szentesen, Bocskai u 9. szám alatt működik, immár a város helyi alapítványaként.
Örömmel mondhatom, hogy a munkakörünk bővült, nemcsak a madarakat fogadjuk, hanem a természetben élő elesett, elárvult állatokat is. Összedolgozás kezdődött el több ponton is, ezáltal lényegesen megnő a bent lévő létszám.
Az eddigiekhez hasonlóan a fő feladatunk a beérkező egyedek ellátása, orvosainkkal való egyeztetés után, amennyiben szükséges, műtétre irányítás. Az alapítvány három orvossal kötött szerződést, így ezáltal minden beérkezett sérült egyed megfelelő ellátásban fog részesülni.
A megnövekedett egyedek érdekében, valamint a hatóságok kérésének eleget téve, látogatási rendet kellett bevezetni.
Ennek értelmében látogatókat csak bejelentkezés alapján tudunk fogadni, védettségi igazolvány bemutatásával.
A Mentőközpont területén védett madarak, állatok vannak, etetésük és nyugalom megzavarása szigorúan tilos! Kérjük a látogatási rend betartását, melyhez kísérő munkatársunk segítséget nyújt.
Ügyeleti időnk változatlan marad. Az egyedek átvétele a következő napi időpontokban történik:
Hétfőtől – csütörtökig: 10.00-12.00 és 14.00-16.00
Pénteken: 10:00- 12:00
A köztes időben ügyeleti szám hívható.
Szombat-vasárnap ügyeleti szám hívható
Ügyeleti szám: 06 30 633-2900
Mindezek mellett a továbbiakban is fő feladatuknak érezzük a gyermekek oktatását, nevelését a természet és környezetvédelem terén. A gyermekek oktatása tanóra keretében – reményeink szerint – változatlan módon fog folytatódni a 2021-2022 tanévben is.  Az óvodás és iskolás csoportok fogadása bejelentkezés alapján történik.
Szeretettel várjuk gyermekeiket a nyár folyamán önkéntes csapatunkba. Az eddigi évekhez hasonlóan egy egyed sem marad ellátás nélkül.
Köszönjük mindenkinek az eddig nyújtott támogatásokat, a bizalmat, amit nekünk adtak és adnak. Szeretnénk tájékoztatni mindenkit: az alapítvány saját bankszámlaszámmal rendelkezik, aki minket szeretne támogatni, azt az összeget mi kapjuk meg. Bankszámlaszám: 11735043-23537536-00000000

Vélemény, hozzászólás?