Kiemelt hírek Szentes

Elkezdődött az Ökumenikus Imahét

Szentesen is zajlanak az Ökumenikus Imahét alkalmai. Az első napon mindenki a saját gyülekezetében ünnepelt, melyeknek az alapgondolata a „Megbékélés” volt.

A második alkalommal, január 20-án a Szent Anna római katolikus templomban gyűltek össze a különböző felekezetek hívei, illetve az érdeklődők.

A megjelenteket a „házigazda” dr. Gruber László római katolikus plébános köszöntötte, majd bevezette az erre a napra szánt istentiszteleti olvasmányt, amely Pál apostol viszontagságos tengeri utazásáról szól:
„A hajó azt az olykor viharos utat is jelképezi, amelyen a keresztények együtt haladnak az egység felé, és ezen a héten ennek erősítéséért szolgálnak.”

„Megvilágosodás: Krisztus világosságának keresése és megmutatása”.
Ebben a témában hirdetett igét Vajas Petra református exmisszus, aki jelenleg a Felsőpárti Gyülekezetben szolgál.

Az Apostolok Cselekedeteiből választott textust: „Mivel pedig sem a nap, sem a csillagok nem látszottak több napon át, és erős vihar tombolt, végül elveszett megmenekülésünk minden reménye.” Egy derűs Sherlock Holmes történet elmesélésével indította gondolatmenetét, melyben a csillagok jelentőségét érzékeltette.

Példabeszédében pedig kitért arra, hogy Krisztus a mi világosságunk és vezetőnk, nélküle rossz útra tévedünk.
Amikor a keresztények szem elől tévesztik Krisztust, erősödik a félelem és a megosztottság. Sőt sok, az egyházon kívül élő jóakaratú ember nem láthatja Krisztus világosságát, mert megosztott kereszténységünk kevésbé tisztán tükrözi Krisztus világosságát, vagy időnként teljesen eltakarja. Amikor Krisztus világosságát keressük, közelebb kerülünk egymáshoz.

Az alkalmon elhangoztak közbenjáró imádságok, valamint a jelenlévő egyházi vezetők: Veres-Ravai Réka Júlia evangélikus lelkész, Fehér Csaba református lelkipásztor, Gilicze András református lelkipásztor és Gilicze Andrásné református lelkipásztor közösen mondtak áldást.

Az Ökumenikus Imahét következő alkalma:

Január 21. kedd 17 óra Református Nagytemplom
igét hirdet: Dr. Gruber László római katolikus plébános

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3462971007107365

Vélemény, hozzászólás?