Hírek Térség

Elkezdődött a palacsinta fesztivál

Derekegyházon 11. alkalommal rendezik meg a Palacsinta Fesztivált és Falunapot.

Az ötnapos rendezvényt július 5-én nyitotta meg Szabó István, Derekegyház polgármestere. Az összefogásról beszélt. A több mintegy évtizedes múltra visszatekintő rendezvény csak a község teljes körű összefogásával valósulhatott meg – így volt ez az idén is.

Összefogás tapasztalható a kistérségen belül, hiszen a környező települések jönnek, segítenek a szervezésben, a szórakoztatásban.

Az összefogás jelképe az is, hogy a fesztivál fontos része, mozgatórúgója Derekegyház testvérvárosi kapcsolatainak, Ebben az esztendőben is jönnek a baráti települések képviselői, így szorosabbá válnak ezek a kapcsolatok.

Köszöntőjében hasonló gondolatokat mondott el a jelenlévő Farkas Sándor országgyűlési képviselő.

Az első napon három kiállítást is megnyitottak. Nagyon színvonalas a falu szülöttére emlékező dr. Brusznyai Árpád tárlat, a helyi fotósok alkotásaiból rendezett fotókiállítás, valamint a helyi önkéntes tűzoltók tevékenységét, hagyatékát megjelenítő összeállítás.

Természetesen már elkezdődött a palacsintasütés a művelődési ház előtti téren, és ez így folytatódik egészen vasárnap estig – egyfolytában. Az első napon a szentesi (és a nagytőkei) önkormányzati hivatal munkatársai, a szentesi Kertbarát Kör tagjai, a fábiánsebestyéni nyugdíjasok sütötték a finom, és többféle töltelékű palacsintákat.

Közben a színpadon fellépett a Csongrádi Röpülj Páva Kör, a Fábiánsebestyéni Nyugdíjas Klub kórusa, valamint Gombos Maja és Agócs István magyar nóta énekesek léptek fel.

Őket követte a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola Kötélugró Sportegyesületének bemutatója. A videón műsorukból láthatnak részletet:
https://youtu.be/RvEYvVT6drY.

Az első napot a Music Café együttes koncertje zárta.

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?