Kiemelt hírek Szentes

Elkezdődtek a Kiss Bálint Napok

A szentesi református általános iskola március 26. – április 8. között, „25 éves az újraindult református oktatás Szentesen” címmel szervezte meg a Kiss Bálint Napokat.

Egy különleges programmal indították a sorozatot március 26-án: a Református Nagytemplomban rendezték meg Agárdi Szilvia hangversenyét. Az énekesnő részese az Örömteli Magyarország (Joyful Hungary) programnak, és koncertjén az öröméneklésén keresztül az összetartást szorgalmazta, és a reményt közvetítette.

 

Az iskola vezetése és Bencs István, az intézményfenntartó Nagytemplomi Református Gyülekezet főgondnoka a diákokkal közösen hagyományosan ellátogattak a Szeder-temetőbe, és megkoszorúzták Kiss Bálint sírját.

 

 

A sorozat első három napjának kiemelten fontos rendezvénye volt az alsó- illetve a felső tagozatos diákok (akik egyben a helyi zeneiskola növendékei) hangversenye a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola nagytermében.

 

 

Március 27-én az egyházi könyvkiadók könyveiből tartott könyvvásárt a Parakletos könyvesház az iskola aulájában.

 

 

Egy nappal később iskolai húsvéti istentiszteletet tartottak a Református Nagytemplomban, majd Erdélyi Erzsébet operaénekes, opera nagykövet a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában tartott két előadást, a református iskola 5-6., illetve a 7.-8. osztályosainak. Beszélt az opera műfajáról, fejlődéstörténetéről, és zenei betétekkel illusztrálta mondanivalóját.

 

Most következik a tavaszi szünet, de utána folytatódik a sorozat:

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?