Kiemelt hírek Szentes

„Élő” portrék a Galériában

A Szentesi Művelődési Központ szeptember 13-án, a Tokácsli Galériában rendezte meg Urbán Gergő – Feketén-fehéren (és néha színesen) című kiállítását.

A megjelenteket Ombódi Csilla, a Művelődési központ munkatársa köszöntötte, majd elárulta, hogyan jött létre ez a tárlat.

A kiállítást Székely Ildikó, az alkotó mentora nyitotta meg. Beszélt a grafikus művészei életútjáról. Elmondta – többek között – hogy Gergő otthon tanulta ki a rajzolás csínját-bínját, és fiatal kora ellenére már elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által hirdetett Magyar Nemzeti Tehetségprogram egyik támogatását.

Már az általános iskolában próbálkozott jól kidolgozott rajzokkal, ám a portrékészítést (ami most rá jellemző) inkább 14-15 éves korában kezdte el. Leginkább képről rajzol, döntően portrékat – erotikus, 3D-s és negatívos témában. Az alkotáshoz szükséges különféle segédeszközöket, illetve a technikákat önállóan, egyedül szerezte meg, illetve sajátította el.

A képen a következők lehetnek: 1 személy

Fénykép alapján készülnek az alkotások, melyek között leginkább személyeket ábrázoló képek szerepelnek, de néha állatokat is ábrázol. A kiállítás képet nézegetve precízen kidolgozott, az apró rezdüléseket is felmutató arcokat láthat a vendég. Feltűnő, hogy a portrékon a szemek a legaprólékosabban kidolgozottak, igazán kifejező tekintet születik a keze alatt.

A megnyitón közreműködött a Horváth Mihály Gimnázium 11. D osztályos tanulóinak egy csoportja.

Urbán Gergő kiállításának megtekintésére közel egy hónap (október 17-ig) áll rendelkezésére mindazoknak, akik gyönyörű grafikai portrékat szeretnének látni.

Látogassanak el a Galéria nyitvatartási idejében: keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óráig, valamint szombaton 9-13 óráig a Kossuth tér 5. I. emeleten található intézménybe.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4392936977444092

Vélemény, hozzászólás?