Kiemelt hírek Szentes

Előadással kezdődött – közös muzsikálásba torkollott

A Szentesi Hangversenyközpont által szervezett Szentesi Kultfeszt keretében október 7-én, a Tokácsli Galériában tartott rocktörténeti előadást Pleskonits András, egyetemi tanár.
A programnak külön (felerősítő) hangulatot adott, hogy a Galériában ’éppen’ a Szentes Rock ’n roll 1991-2021 című kiállítás dokumentumai láthatók (október 14-ig).
Pleskonics András, ha rockról, jazzről, egyáltalán zenéről van szó, mindig ’lázba’ jön és csak mondja, mondja, olyanokat persze, amit egyelőre még (vagy: már csak) nagyon kevesen tudnak, ismernek.
Így volt ez most is, sok új információt, eddigi ismertelen zenék által kiváltott élményt kaphatott a közönség.
A jazztől indulva, Santana, Szabó Gábortól kezdve, a kőkemény rockon át (Atlasz együttes, Mini – Török Ádám, Radics Géza stb.,stb.) napjaink ismert rock(os) zenekaraiig (pl. LGT) bezáróan nagyon sok minden szó esett.
Ez a nagy ív jelzi is, hogy az előadó lehetetlen feladatra vállalkozott. Ekkora korszakot átfogni, beiktatott szempont-rendszer nélkül tényleg borzasztóan nehéz.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, ülő, álló és belső tér
Talán egy gondolatfüzért felfedezhettünk (a cikkíró mindenképp): a ki nem teljesedett tehetséges rock egyéniségek és zenekarok történetének bemutatása. Ez azért szűkítést adhatott a mondanivalóhoz, no és az értékszemlélet, amit Pleskonits András nagyszerűen és állhatatosan képvisel.
A program happeninggel zárult, élő zenével, amelybe az előadó és a közönség beszállt hangszerekkel és énekkel, olyan dalokkal, mint például: LGT – Mindenki…

Vélemény, hozzászólás?