Kiemelt hírek Szentes

Élőben és az éteren keresztül is szólt az ige

Különleges volt a július 5-i szentmise a szentesi Szent Anna templomban, amelyet az évközi 14. vasárnapon tartottak, és amelyet a Kossuth- és a Katolikus Rádió is közvetített.

A Magyar Katolikus Rádió munkatársától megtudtuk, hogy tulajdonképpen minden vasárnap van élő közvetítésük. Az, hogy éppen honnan közvetítenek, az történhet a szerkesztőségük terve alapján, kérhetik az egyházközségek, vagy valamilyen jelentősebb egyházi ünnepről, évfordulóról emlékeznek meg az adott helyszínen.

Szentesről, a Római Katolikus templomból évek óta rendszeresen közvetítenek misét, ezúttal a szerkesztők döntöttek a Kurca-parti város mellett. (Egyébként az előző héten Sárbogárdon jártak.) A misét most a katolikus Rádió munkatársai közvetítették, a Kossuth Rádió pedig átvette.

A liturgiát dr. Gruber László plébános vezette, a szentmisén Szilágyi László kántor, és a templom szkólája szolgált – Nagy János karnagy vezetésével.

Akik jelen voltak (több mint 160-an), vagy akik rádión keresztül hallgatták a misét, megerősíthetnek, hogy mélyen a lélekhez szólóan hirdetett igét László atya, és „gyönyörűen szólt” az orgona és az ének.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4059618787442581

Vélemény, hozzászólás?