Kiemelt hírek Szentes

Élsportolók népszerűsítették az egészséges táplálkozást

A Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában november 27-én, a Menő Menza pályázatuk kapcsán két élsportoló saját példáján keresztül népszerűsítette az egészséges életmód előnyeit.

Dr. Csisztu Zsuzsa magyar tornászbajnoknő, televíziós műsorvezető az egészségtelen ételek és italok veszélyeire hívta fel a figyelmet, illetve bemutatta a korszerű táplálkozás lehetőségeit, egyes ételeit, italait. Beszélt arról is, hogy orvos-férje (aki táplálkozástudományi szakértő) is segíti a szűkebb családot is abban, hogy tudatos táplálkozással őrizzék meg egészségüket, fittségüket.  Fontos, hogy minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk – mondta.

Vincze Ottó válogatott labdarúgó, egyebek mellett arról beszélt, hogy az Európai Unióban mi, magyarok sportolunk a legkevesebbet, arányaiban nálunk él a legtöbb elhízott ember és a legtöbb elhízott iskolás is. Ezért hazánkban különösen nagy figyelmet szükséges fordítani a sportra, a mozgásra, és az egészséges táplálkozásra, illetve a stresszmentes életre.

A labdarúgó szakkommentátor a személyes döntésekre, és az idegennyelv-tanulás fontosságára is ráirányította a gyermekek figyelmét.

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskola 20 millió forintot nyert a Menő Menza pályázaton. Ennek keretében ilyen ismeretterjesztő előadásokat tartottak, teljesen felújították az ebédlőt és a technikaterem főzőkonyháját, valamint eszközöket is vásároltak. Felmérést tartottak az egészséges táplálkozási szokások témakörében, kirándulásokat szerveztek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?