Kiemelt hírek Sport Szentes

Elstartolt a férfi vízilabda-bajnokság

Szeptember 4-én kezdődött meg a férfi vízilabda OB I. 2019/2020-as bajnoksága.

A bajnokság lebonyolítása némiképpen változott az előző szezonhoz képest: az alapszakaszt ezúttal is két csoportban rendezik meg, innen az 1-4. helyezettek a középszakasz felsőházában, az 5-8. helyezettek pedig az alsóházban folytatják. A középszakasz után azonban a mostani kiírásban már nincs rájátszás, hanem kialakult sorrend alapján rögtön a helyosztókra kerül sor.

Fontos változás az is, hogy az összes végső párharcokban, így a bajnoki döntőben is csak az egyik fél második sikeréig játszanak a csapatok.

Abszolút újdonság, hogy az együtteseknek minden meccsen szerepeltetniük kell legalább egy, 1999. január elseje után született, saját nevelésű mezőnyjátékost. Saját nevelésűnek az számít, aki korábban legalább két szezont játszott az adott egyesület utánpótláscsapatában.

A szentesi együttes a B csoportban játszik, a csoport első fordulójának párosítása, amelyből az is kiderül, mely csapatok alkotják ezt:

Kaposvári VK – RacioNet-Honvéd
Metalcom Szentes – ZF-Eger
AVUS Szombathely – BVSC-Zugló
VasasPlaket – A-Híd OSC Újbuda

A szentesi együttes tehát hazai medencében, a dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában kezdte a bajnokságot, mégpedig a dobogóra is esélyes Eger ellen – nem várt sikert aratva:

Metalcom-Szentes–ZF-Eger 11-11 (3-3, 2-3, 5-4, 1-1)
A szentesi gólszerzők: Mátyók 3, Nagy M. 2, Basara 2, Kókai, Pellei K., Hegedűs B., Chrysopathis,

Nagyon nehéz küzdelemben, a gólokkal szorosan egymást követve haladtak előre a csapatok, melynek vége – megérdemelt – pontosztozkodás lett. Biztos, hogy jót tesz a hazai gárdának a hevesiekkel történő pontosztozkodás, az eredmény mindenképp a bravúr kategóriába tartozik.”Nagyot harcoltak a fiúk!”

 

A mérkőzés elején köszöntötték a 70. születésnapját tegnap betöltő Szénászky Jánost (Zsigát), aki több mint 200 OB I.- es meccset játszott a szentesi csapattal. A dr. Rébeli-Szabó József tanítvány, a legendás bekk olyan centerek semlegesített mint például Csapó Dudi, Faragó Tamás, Szívós István, vagy az akkori jugoszláv válogatott olimpiai és világbajnok Bonačic. A nagyszívű játékost a klub jelenlegi elnöke, Bujdosó Tamás köszöntötte.

Szénászky János

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3036417729762697

Vélemény, hozzászólás?