Kiemelt hírek Szentes

Elstartolt az idei gasztro piac sorozata

Szentesen, a Művészetek Házban január 19-én rendezték meg az idei első Garaboly Gasztro és Kézműves Piacot. Új év – régi hangulat és kínálat, így lehet összegezni a piacon szerzett tapasztalatokat.

A termékekből a megszokott nagy választékot biztosították az őstermelők: sajtot, mézet, lekvárt, szörpöt lehetett kóstolgatni és vásárolni. Közben elkészült a bográcsos csülök pörkölt, de ezúttal lehetett kapni lefagyasztott „téli” ételeket (pörköltek, kocsonya stb.).

Ha már az ételek: ismét jelen volt az Őrangyal Gasztroház és Vegetáriánus étterem változatos reformételek kínálatával.

Ízekből, illatokból, élményekből most sem volt hiány. Varga Erika például elhozta a nyár levendula illatát szépséges zsákocskákban, babákban, vagy akár a maga természetességében.

A januári piac egyik újdonsága volt a batáta! Víghné Schwarcz Gyöngyi termelőnél batáta feldolgozásának elméleti és gyakorlati lehetőségeit ismerhették meg az érdeklődők, sőt, megkóstolhatták a batátából készült finomságot. (Azt az ígéretet kaptuk: a februári piacra is eljön termékeivel.)

Akár új-, akár törzsvásárló látogatott el a januári gasztro piacra – megkapta, amit várhatott, amit keresett az árusoknál.

Vélemény, hozzászólás?