Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Emberfeletti próbatétel – öt különböző küzdősportban

Szentesen, a Wellness Colosseumban december 2-án rendezték meg az “IMMORTALS 50” névre keresztelt sporteseményt, amely nem más, mint egy ötvenszer másfél percből álló kőkemény küzdelem. A lényege, hogy egy ember, ezen a próbatételen Lantos Lehel, három danos karate mester, 50 meneten keresztül, pihent ellenfelekkel szemben bizonyítja tudását.

Az 50 menet alatt öt különböző szabályrendszerben zajlottak küzdelmek az alábbi sorrendben:

– 10 menet birkózás

– 10 menet jitsu

– 10 menet ökölvívás

– 10 menet kick-box

– 10 menet Kyokushin Karate

Pár perc pihenő csak „sportág-váltásnál” volt, egyes küzdelmek között csak néhány másodperc, a próbatétel pedig akkor tekinthető sikeresnek, ha legalább 50%-ban győzelem vagy döntetlen születik. A két órás küzdelem után Lantos Lehel 30 győzelmet, 11 döntetlent, és 9 vereséget „könyvelhetett” el.

Képek a küzdelemről:

navigate_before
navigate_next

 

Menet közben voltak holtpontok, de ezeken sikerült túllendülnöm, fizikálisan viszont rendben voltam. Ezzel az eseménnyel megteremtettük az Immortals harcművészeti rendszer alapjait, melyben megannyi kihívás vár még ránk – nyilatkozta az Európa bajnok karatéka. Hozzátette: köszönettel tartozom a segítőimnek, akik a felkészülés során velem tartottak, az ellenfeleknek, akik tették, amit tenniük kellett, és a Mesteremnek, shihan Brezovai Sándornak, aki már közel 20 éve terel engem a Kyokushin útján!

Azt pedig „személyesen mondja el”: miért fogott hozzá, és ezek után hogyan tovább?

 

A munka nem áll meg, sőt:

Vélemény, hozzászólás?