Kiemelt hírek Szentes

Emlékezés a néptanítóra

A Zöldág Hagyományőrző Szakkör, a Balázs Család és a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola május 31-én koszorúzást rendezett Balázs András emléktáblájánál, amely az iskola bejáratánál, a homlokzati falon látható.

Balázs András születésének 105. évfordulóján Hankó Györgyné szakkörvezető visszaemlékezésekkel, személyes és hallott történetekkel emlékezett a tanítóra, az ének-zene – földrajz szakos tanárra, a karnagyra, a kertészre.

Az öt ezelőtt, közadakozásból felavatott emléktábla előtt ki kell jelenti, hogy Balázs Árpád  a klasszikus értelemben vett néptanító volt, nagyon szertette a gyerekeket,  embert nevelt, tudást és szeretet adott át – mondta többek között Hankóné.

Az ünnepségen, az ünnepelt egyik fia, Dr. Balázs Endre beszélt édesapjáról, aki ugyancsak a gyerek-szeretetét emelte ki, hozzátéve: a felnőttekkel is szívesen foglalkozott, adott tanácsokat. „Nagy öröm, hogy édesapánk ilyen élénken él a szentesiek szívében” – mondta.

Ezt követően az emléktáblánál koszorút helyezett el:

– a Balázs család nevében: Dr. Balázs Endre geológus

– a Zöldág Hagyományőrző Szakkör nevében Hankó Györgyné és Borbás Miklós

– a Deák iskola képviseletében diákok

– a tisztelői nevében: Krausz Jánosné az Árpád Szabadidős Sportklub elnöke, valamint Túri Andrea, az Együtt Szentesért Egyesület képviseletében

Az emlékezésen közreműködött a Deák Ferenc Általános Iskola kórusának kamara csoportja (felkészítőjük: Vajdáné Balogh Ida tanárnő).

Az ünnepséget követően a Kálvária temetőben Balázs András és felesége sírhelyénél is virágokat helyeztek el a szervezők.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?